„Augh! Augh!“ sau „Au! Au!“?

miercuri, 29 august 2007, 19:51
4 MIN
 „Augh! Augh!“ sau „Au! Au!“?

* Cit li s-a promis jucatorilor de la Dinamo in caz de victorie? Parca 100 de mii de iepuroi, daca nu ne inselam prea mult, nu? Rau a fost ca meciul asta, de marti seara, s-a tinut la prea putine zile dupa ce un cetatean din Calarasi a cistigat milioanele alea multe la Loto 6 din 49: unii jucatori spartani si-or fi zis, pesemne, ca nu merita sa-si rupa oasele pe teren pentru o suta de mii, cind – iaca! – poti scoate mai mult doar completind un fluturas. Sa stiti ca nu ne-am uitat la meciul de alaltaieri noaptea decit in cel mai neprofesionist mod cu putinta, adica tragind din cind in cind cu coada ochiului la ecran si cu coada urechii la geamul deschis, de unde se auzea cit de frumos injura niste domni respectabili din cartier. La ora la care scriem acestea inca n-a fost celalalt meci, cel cu Steaua, asadar nu mai comentam nimic. Doar atit spunem: ca marti noaptea, dupa cel de-al treilea gol al italienilor, a fost un spot publicitar scurt, de doar citeva clipe, din care am aflat ca, de fapt, cea mai buna echipa e de la Ceresit, „Cu Ceresit, rezultatul este sigur!". Se vedea ca sacii aia de ciment din clip stiau sa joace fotbal!

* In urma cu exact doua decenii trecusem de trei luni in rezerva, dupa satisfacerea stagiului militar in termen redus la o mica (dar cocheta!) unitate militara de prin Ardeal, astazi desfiintata (sau, mai bine zis, mutata in cadrul unei baze aeriene mai mari). Dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul ca, la vremea aia, am avut ocazia sa vedem cit de mult il poate umfla pe cite unul macaroana, tresa de fruntas. Desigur, macaroana dubla, de caporal, il umfla de doua ori mai tare, si sintem siguri ca daca n-ar fi fost degradati, fiind prinsi in oras ebrietati si fara bilet de voie, citiva osteni ar fi pocnit efectiv, ca broscoiul din fabula. Ne-am amintit de chestia asta dupa ce am urmarit la televizor materialele despre Mioara Mantale si ceilalti prefecti schimbati de Tariceanu pe motive care put de la o posta a politica. Noi stiam ca dintr-o boaba de porumb pusa la copt creste pop-cornul, cocoselul, iar dintr-un biet prafusor de malai iese ditamai pufuletul; se pare ca mult mai tare se umfla cei ajunsi la putere.

* Cam cis protestul de la Suceava impotriva panourilor de afisaj cu reclamele „Si sotia ta are fantezii cu un instalator / gradinar / zidar". Nu vedem care e agresiunea. Sinceri sa fim, chiar si noi avem fantezii cu mesteri si meseriasi. Deseori ne imaginam involuntar ca vine la noi un mester, un meserias, care nu e deja beat lemn, care nu poarta doua saptamini aceeasi pereche de sosete supraelastice, care nu afuma peretele si nu arde mobilierul cu lampa de sudura, care nu cere din prima „Da si matale, sefu’, una mica inainte, sa-l ungi pe Gica sa mearga treaba, o spirla n-ai prin casa?", care se spala pe miini inainte de a ne lua telefonul sa sune la un cumatru sa-l intrebe ce cheie merge la piulitele de paispe etc – poate stiti si dumneavoastra, din pacate, cam la ce fel de fantezii ne referim!

* Din cite am vazut la televizor, zilele trecute, la Costinesti, statiunea tineretului plina de veselie, antren si voie buna, niste entuziasti din cadrul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, adica MISA, au organizat spirala. Respectiva spirala, mare cam cit un cerc din alea, imense, care apar prin lanurile taranilor dupa ce aterizeaza cite o nava spatial extraterestra, a fost formata de membri MISA care se tineau de mina si vibrau in cadru organizat. Daca am fi participat si noi la spirala si ne-ar fi amplasat aproape de centrul sau, in timpul orelor de vibratie sigur ne-ar fi taiat la vezica pe motiv de bere. Ori am fi plecat ca tornada spre closet, deranjind formatia si compromitind toate eforturile de integrare, ori am fi dat peste citiva gregorieni insetati si ne-am fi inteles, ca intre colegi.

* Cind scriem asta inca nu se stie nimic despre avionul prabusit pe undeva, prin Maramures, si nici daca a fost sau nu vreun avion. E drept, niste sateni declara ca ar fi vazut o lumina si ar fi auzit un fel de busitura, dar cam atit. Nu s-a pomenit nimic despre acei necunoscuti mici si verzi, cu cite opt membre, doispe ochi si urechile ca niste pilnii, luati la bataie cu ciomegile, apoi jupuiti de piele de catre ciobanii din zona, care se imbatasera si i-au confundat cu niste ursi verzi, cu cite opt labe, veniti la furat oi.

Comentarii