Acasa la Feyenoord

miercuri, 30 august 2000, 23:00
2 MIN
 Acasa la Feyenoord

La mijlocul lunii august, echipa de juniori a FCM Poli Iasi formata din copii nascuti in 1986, a efectuat un turneu in Olanda, unde a participat la cea de-a doua editie a competitiei organizate la Zevenbergen de formatia FC Seolto. La start s-au aliniat 12 echipe din opt tari, gratie eforturilor facute de omul de afaceri Wim van den Berg si a sotilor Paul Goemere si Elena Dragan iesenii fiind singurii care au primit cazare si masa gratuita. Cu toate acestea, efortul financiar a fost deosebit de ridicat pentru nivelul nostru, cei 120 milioane de lei necesari fiind strinsi cu ajutorul societatilor Iasi XXI, Polirom, Bruni Food, Contor Zenner, Pieta si a agentiei de turism Eurolink.
Micii fotbalisti ieseni – din rindul carora s-au remarcat B. Costas, fratii Ungureanu, D. Balanescu, S. Such si M. Buzincu – pregatiti de Nucu Antohi nu s-au facut de ris, ei ocupind, ca si la prima editie la care s-a participat anul trecut, locul trei. In afara a trei meciuri amicale, toate cistigate, Poli a inregistrat urmatoarele rezultate in Olanda: 1-2 cu Nac Breda (Olanda), 0-1 cu Freja Randers (Danemarca), 1-0 cu Shrewsbury Town (Anglia), 12-0 cu The Thunderhawks (SUA) si 0-0 cu Winogrady (Polonia) – in grupele preliminare; 1-3 cu Freja Randers, 2-0 cu Maczki (Polonia) si 1-0 cu VV Venlo (Olanda) in grupele semifinale, pentru ca in finala mica iesenii sa invinga la penaltiuri pe englezii de la Huddersfield.
Dincolo de rezultate si de experienta acumulata, un alt mare cistig pentru viitorii fotbalisti a fost posibilitatea de a vedea profesionismul la el acasa, copiii urmarind antrenamente ale lui Feyenoord si vizitind stadionul acestui club din Rotterdam sau un meci din prima liga olandeza. Impresionant a fost si faptul ca la festivitatea de deschidere (la care primarul localitatii Zevenbergen, o femeie, a aparut imbracata in tricoul Barcelonei, echipa ce a anuntat ca la anul ar putea trimite echipa la aceasta competitie!) s-a cintat imnul Romaniei, tricolorul nostru fiind arborat pe toata durata competitiei.
Paul Costas, presedintele Comitetului de Parinti al grupei amintite, cel care ne-a oferit aceste amanunte, a mai precizat: "Ma bucura faptul ca am fost priviti cu simpatie si ca am lasat o impresie deosebita atit pe teren cit si in afara lui. Drept urmare, am fost invitati si anul viitor la acest turneu. Totodata, am primit din partea americanilor o invitatie pentru la anul la Seattle, datele turneului care are sanse de 90% de a se realiza, urmind sa le perfectam in viitor. Tot la anul o selectionata Poli – LPS – Noua Generatie formata din copii nascuti in 1987 va participa in Belgia la un alt turneu, toate aceste iesiri peste hotare nefacind altceva decit sa creasca personalitatea jucatorilor inca de la o virsta frageda". (OM)

Comentarii