Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Alte stiri

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Presedintele clubului Rocar, Paul Cazan, a declarat ca a acceptat sa preia conducerea gruparii UFC Rapid. "Imi pare rau ca plec de la Rocar, dar consider ca oferta clubului Rapid reprezinta o promovare pentru mine, deoarece voi fi presedintele unei grupari de top", a spus Cazan, care a precizat ca isi va prelua, de astazi, noua functie. Paul Cazan a mai indeplinit functia de director sportiv la Rapid in sezonul 1998/1999, cind formatia giulesteana a cistigat campionatul.
    Padureanu vrea victorii drept cadou
    Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a implinit ieri, 65 de ani si si-a serbat ziua de nastere impreuna cu mai multi prieteni din Grecia, la un restaurant din Bucuresti. Padureanu a declarat ca cel mai frumos cadou de ziua sa l-ar putea primi din partea selectionatelor de tineret si seniori ale Romaniei. "Mi-as dori ca echipa de tineret a Romaniei sa invinga Italia, iar cel mai bun jucator de pe teren sa fie Lucian Sinmartean, de la Gloria Bistrita. Apoi as vrea ca reprezentativa de seniori sa invinga squadra azzurra sau sa ia patru puncte din urmatoarele doua partide, cu Italia si Georgia", a precizat Padureanu.
    Ne-a parasit Virgil Hnat
    Fostul handbalist Virgil Hnat a incetat din viata, miercuri seara, la locuinta sa din Bucuresti, din cauza unui stop cardiac. Hnat, in virsta de 65 de ani, a absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport, fiind vicecampion mondial la handbal in "11" cu reprezentativei Romaniei in 1959, dublu campion mondial la handbal in 7 in anii 1961 si 1964. Multiplu campion national cu Dinamo Bucuresti, a cistigat, in 1965, Cupa Campionilor Europeni cu aceasta formatie. Ca antrenor a pregatit mai multe echipe de club din Romania si Germania.
    Sumudica poate evolua la anul in Cupa UEFA
    Echipa Maritimo Funchal, la care evolueaza Marius Sumudica, s-a calificat in finala Cupei Portugaliei, in urma victoriei obtinuta in deplasare, cu 1-0 (1-0), in fata Boavistei. Antrenorul echipei Maritimo Funchal, Nelo Vingada, nu l-a utilizat pe Sumudica in aceasta partida, al carei unic gol a fost inscris de Paulo Sergio, in minutul 31. In finala Cupei Portugaliei, Maritimo Funchal va juca impotriva invingatoarei din meciul FC Porto - Sporting Lisabona.

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

      Intrebarea zilei

      Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

      vezi raspunsuri