Cu centura pe masa

vineri, 19 octombrie 2012, 21:44
2 MIN
 Cu centura pe masa

Pugilistul roman Silviu Olteanu (34 ani) isi va pune in joc astazi centura de campion european EBU la categoria musca, in fata italianului Andrea Sarritzu (36 ani), intr-o gala profesionista care va avea loc la Santa Teresa di Gallura, in Sardinia. Va fi a doua oara cand Olteanu isi pune centura in joc, dupa ce si-a aparat-o cu succes in mai anul acesta, in fata altui italian, Giuseppe Lagana (victorie prin KO tehnic in repriza a cincea, la Montefiascone/Italia). Olteanu a cucerit titlul european in martie, in fata lui Valeri Ianci, intr-o gala desfasurata in Spania, la La Coruña, dupa ce luptase pentru centura tot cu Ianci, in octombrie 2011 (egal).
Sarritzu a detinut si el titlul european EBU la categoria musca, in mai multe randuri, avand nu mai putin de opt meciuri cu centura pe masa. In urma cu un an, italianul a pierdut meciul pentru titlul mondial IBF la categoria musca, fiind invins prin KO tehnic in repriza a VII-a de Moruti Mthalane. in 2002 a boxat, tot fara succes, pentru titlul mondial WBO.
Silviu Olteanu are 13 victorii la profesionisti (6 prin KO), sase infrangeri (niciun KO) si un meci egal, in timp ce Sarritzu numara 33 de victorii (13 KO), cinci meciuri pierdute (2 KO) si patru meciuri nule. Olteanu a luptat si el pentru titlul mondial WBA, dar japonezul Daiki Kameda a primit o victorie controversata in meciul desfasurat in 2010. Meciul dintre cei doi ar fi trebui sa aiba loc pe 29 septembrie, dar Sarritzu a anuntat ca e bolnav si confruntarea a fost reprogramata. (AGERPRES)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii