Dubla lui Niculae aduce linistea

duminică, 03 septembrie 2000, 23:00
3 MIN
 Dubla lui Niculae aduce linistea

A marcat Marius Niculae (’25, ’73 – ultimul din penalty)
Romania: Dolha – M. Radoi, Maftei, Ghionea – D. Balan, Cernat (’82 – Sinmartean), Codrea, A. Stoica (’66 – Dragan), Dancia – M. Niculae (’89 – Iacob), Neaga
Lituania: Maksvytis – Stankevicius, Zelmikas, Alunderis, Veikutis, Joksas (’89 – Sobolis) – Kucys, Lemezis, Saulenas (’65 – Puotkalis) – Trakys, Poskus (’46 – Ringys)
Nationala de tineret a Romaniei a debutat cu dreptul in preliminariile CE din 2002, jucatorii antrenati de Ion Moldovan invingind echipa similara a Lituaniei, in meciul disputat simbata, pe stadionul "Cotroceni". Dupa un debut de meci marcat de citeva ratari mari ale pitesteanului Neaga, tinerii "tricolori" deschid scorul in minutul 25: Cernat executa o lovitura libera de la 20 m pina la Neaga, care a inaintat pina aproape de marginea terenului, de unde a centrat mingea in careu la Niculae, acesta sutind pe linga portar, in plasa. Romanii continua atacurile, dar aceiasi Cernat, Niculae si Neaga nu gasesc din nou drumul spre gol, portarul Maksvytis fiind salvat si de bara. Desprinderea avea sa vina in minutul 73, cind M. Niculae a transformat un penalty obtinut de colegul sau de la Dinamo, Claudiu Dragan. Dupa meci, antrenorul Ion Moldovan a declarat "Nu am avut foarte multe informatii despre adversari, dar am fost avertizati ca este o echipa cu un joc viguros. Dar cele mai mari probleme nu ni le-au pus adversari, ci ni le-am facut noi prin numeroasele ratari. Rezultatul nu este cel pe care poate il meritam, dar am obtinut trei puncte si deci am facut primul pas in aceste preliminarii din care sper sa ne calificam chiar in dauna selectionatei Italiei. Trebuie remarcata toata echipa pentru jocul realizat. Codrea a facut un joc bun, Neaga este o promisiune pentru viitor, iar Alin Stoica a fost putin stingher deoarece colegii lui de echipa, Munteanu, Mutu si Chivu au trecut la echipa mare, dar sint sigur ca se va acomoda si va da un randament mai bun in viitor. Suferim ca nu putem sa cream acel joc spectaculos si eficient pentru suporteri. Cred ca numeroasele ratari ale lui Neaga sint cauzate de lipsa de concentrare, el fiind un jucator bun care nu se lasa, sau nu arata ca este macinat de ratari, ci continua sa joace".
Inainte de debutul partidei, dupa ce a fost intonat imnul Lituaniei, organizatorii au incurcat caseta cu imnul Romaniei, pe care au gasit-o dupa aproximativ 5 minute de cautari.
La meci au asistat antrenorul formatiei Fiorentina, Fatih Terim si directorul general al clubului italian, Giancarlo Antognoni, insotiti de fratii Ioan si Victor Becali. Fostul antrenor al echipei Galatasaray a declarat ca este important pentru echipa turca ca a reusit sa cucereasca Supercupa Europei, adaugind ca Mircea Lucescu continua munca pe care a inceput-o el. Antognoni a declarat ca a sosit in Romania pentru a-i vedea pe tinerii jucatori romani, refuzind sa pronunte un nume.
In celalalt meci din grupa noastra, selectionata de tineret a Italiei s-a impus fara probleme, cu 3-0, pe terenul Ungariei. Au marcat Antonio Cassano (’39, ’76) si Corrado Colombo (’84). Dintre celelalte rezultate inregistrate in prima etapa a preliminariilor pentru CE de tineret, cea mai mare surpriza o reprezinta victoria la scor (4-1) a Bielorusiei in fata Tarii Galilor, prin golurile marcate de Kutuzov (2), Ledeniov si Buliga, respectiv Earnshow. Ies, de asemenea, din sfera normalitatii remizele inregistrate in deplasare de Malta (1-1 cu Irlanda de Nord, marcatori Hamilton, respectiv Galea) si mai ales de Danemarca (0-0 in Islanda).
Iata lista completa a rezultatelor. Grupa I: Elvetia – Rusia 3-1. Grupa a II-a: Olanda – Irlanda 2-0; Estonia – Portugalia 1-3. Grupa a III-a: Bulgaria – Cehia 1-0; Islanda – Danemarca 0-0, Irlanda de Nord – Malta 1-1. Grupa a IV-a: Turcia – Moldova 1-0; Azerbaijan – Suedia 0-5; Slovacia – Macedonia 2-0. Grupa a V-a: Bielorusia – Tara Galilor 4-1; Norvegia – Armenia 5-1; Ucraina – Polonia 2-2. Grupa a VI-a: Letonia – Scotia 1-3; Belgia – Croatia 2-1. Grupa a VII-a: Bosnia Hertegovina – Spania 0-2. Grupa a IX-a: Finlanda – Albania 3-0; Germania – Grecia 2-1.

Comentarii