Final incandescent cu vecinii

joi, 12 iulie 2012, 22:07
3 MIN
 Final incandescent cu vecinii

 

CSMS Iasi s-a impus ieri la limita in primul meci amical al verii disputat acasa, in compania FC Botosani, echipa din Liga a II-a. Iesenii au castigat jocul al carui loc de disputare a fost mutat in ultimul moment, de pe stadionul "Emil Alexandrescu" pe terenul II din Copou, cu 2-1 (1-0). Golurile au fost marcate de Fülöp (’23 – autogol) si Llullaku (’88), respectiv Chisu (’80). Pe finalul primei reprize, care a fost echilibrata, Vladu a fost eliminat, ca urmare a primirii a doua cartonase galbene, echilibrul numeric fiind restabilit in repriza a doua, de comun acord cu FC Botosani. In actul doi, actiunile ofensive ale gazdelor au avut mai multa fluenta, insa nesiguranta defensiva si-a spus cuvantul. Drept urmare, oaspetii au obtinut un penalty, irosit de Homneac (’76), si au egalat in minutul 80, prin Chisu. Finalul a apartinut iesenilor, care, dupa o mare ocazie a lui Herghelegiu, au reusit sa inscrie golul victoriei, prin Azdren Denny Llulaku, un mijlocas ofensiv care se afla in probe. In varsta de 24 de ani, kosovarul de origine albaneza, nascut in Serbia, s-a mutat de 12 ani in Italia, unde a evoluat la mai multe echipe din esaloanele patru si cinci. In aceasta vara, el a tratat cu Gaz Metan Medias, insa colaborarea nu s-a perfectat.

CSMS a jucat aseara in formula: Grigore – Straton, Tincu (’76 – Cretu), Mitrea (’76 – Avramia) – Jovanovic (’68 – Marcos), Tudor (’75 – Gorovei), Milea (’81 –  Tincu), Vladu (’46 – Llullaku), Tiganasu – Gado (’46 – Onofras), Ionescu (’62 – Herghelegiu).

Dupa joc, antrenorul CSMS, Ionut Popa, a anuntat ca e aproape de a semna prelungirea contractului cu Iasul: "Am avut o discutie cu presedintele de onoare al clubului, domnul primar, care mi-a explicat ca nu sunt bani. Nu e vorba de salariul meu, pe care nici nu l-am negociat, ci a fost fixat de sefii clubului, pentru ca Iasul este a doua mea casa, ci de banii necesari intaririi lotului. Totusi, sper sa mai fie adusi macar doi-trei jucatori. Incercam sa facem echipa, insa, daca nu iese pasienta, este si un plan B, cu jucatori tineri, cu care sa facem un plan pe doi ani. In cateva zile, cred ca vom bate palma". Gheorghe Nichita s-a aratat optimist ca Popa va ramane in Copou: "Popa va semna! Sper sa facem un monolit intre conducere, antrenori si jucatori. N-avem bani, nu putem face transferuri spectaculoase, insa putem incerca sa compensam printr-o pregatire buna, prin unitate. Cei care au bani privati, pot da cat vor la fotbal. Aici vorbim de bani publici si eu nu vreau sa dau cu subsemnatul la DNA. M-am saturat de ifosele jucatorilor care vor zeci de mii de euro, iar diferenta dintre echipe este minima. Si sa nu uitam unde au ajuns Timisoara sau Craiova, care au aruncat cu zecile de milioane". In ceea ce-l priveste pe presedintele executiv al Iasului, Florin Prunea, acesta a recunoscut ca atat lotul cat si jocul trebuie imbunatatit. Fostul international a anuntat ca Marcos a semnat un contract pe un an si ca "in zilele urmatoare vor mai veni si alti jucatori, insa totul depinde de bugetul de austeritate pe care-l avem. In ceea ce-l priveste pe Llullaku, care se vede ca e fotbalist, ramane sa vedem daca ne intelegem cu el si agentul lui".

Altfel, CSMS a rezolvat problema medicului, Marius Pralea revenind la echipa dupa ce, inaintea cantonamentului din Austria, isi daduse demisia.

Comentarii