FLASH

luni, 21 iulie 2003, 23:00
3 MIN
 FLASH

FLASH
Jucam pe „Parken”
Partida pe care reprezentativa de fotbal a Romaniei o va sustine, pe 10 septembrie, in deplasare, in compania echipei similare a Danemarcei, in cadrul grupei a doua de calificare la CE 2004, va avea loc pe stadionul „Parken” din Copenhaga, de la ora 20.15. In clasamentul grupei a doua a preliminariilor CE 2004 conduce reprezentativa Danemarcei, cu 13 p, urmata de nationalele Norvegiei – 11 p si Romaniei – 10 p. Echipa de tineret a Romaniei va intilni nationala similara a Danemarcei pe 9 septembrie, la Farum, de la ora 19.30.
Succes cu amatorii
Dinamo Bucuresti a obtinut prima victorie din cadrul turneului pe care il efectueaza in Franta, invingind, duminica seara, cu 3-2 (1-1), echipa franceza de amatori Vannes. Golurile dinamovistilor au fost inscrise de Vlad Munteanu si Claudiu Dragan (doua). Antrenorul Ioan Andone a trimis in teren urmatoarea formula de echipa: Delwarte – Meride, Burca, Victor – Pereny, Fl. Petre, Fl. Pirvu, Vl. Munteanu, Dragomir – Cl. Niculescu, Fabiano. Dupa pauza au fost folositi toti jucatorii, cu exceptia lui Ionel Danciulescu, racit si a portarului Cristian Munteanu, accidentat. Potrivit site-ului oficial al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare, directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Danilescu, a declarat ca gruparea „alb-rosie” asteapta documentatia completa a transferului fundasului Gabriel Tamas la Galatasaray Istanbul, dupa ce clubul din Soeaua Stefan cel Mare nu a avut nici un reprezentant la negocieri. El a precizat ca deocamdata nu se pune problema depunerii unui memoriu la FRF.
Lotul pentru cantonamentul din Franta
Managerul echipei nationale de rugby, Enciu Stoica, a anuntat ieri lotul de 30 de jucatori care va face pregatirea centralizata la Forge Quillan, inaintea meciurilor test cu Franta si Tara Galilor. La stagiul de pregatire, care se va desfasura in perioada 8-15 august, vor participa: Petru Balan, Petrisor Toderasc, Marcel Socaciu, Dan Tudosa, Dragos Dima, Silviu Florea, Marius Tincu (linia I), Cristian Petre, Sorin Socol, Augustin Petrichei, Stefan Dragnea (linia II), Alexandru Manta, Florin Corodeanu, George Chiriac, Costica Mersoiu, Ovidiu Tonita, Cosmin Ratiu (linia III) – inaintasi; Lucian Sirbu, Petre Mitu (mijlocasi gramada), Ionut Tofan, Gabriel Brezoianu (mijlocasi deschidere), Romeo Gontineac, Valentin Maftei (centri), Mihai Vioreanu, Cristian Sauan, Vasile Ghioc, Ioan Teodorescu, Bogdan Voicu (aripi), Iulian Andrei, Danut Dumbrava (fundasi) – treisferturi. Dragos Dima este incert, deoarece s-a accidentat la spate in urma cu citeva saptamini. Preparatorul fizic si medicul clubului francez vor decide, pina joi, daca Dima va pute participa la stagiul de la Forge Quillan si la meciurile cu Franta si Tara Galilor. Daca Dima va fi indisponibil, in locul lui va fi convocat stelistul Cezar Popescu. Romania va intilni Franta, pe 22 august, la Lens, si selectionata Tarii Galilor, pe 27 august, la Wrexham.
Otelul cauta intariri
Presedintele clubului Otelul Galati, Nicolae Boghici, a declarat ca doreste sa achizitioneze cel putin zece jucatori de valoare, pentru a nu avea probleme in ceea ce priveste mentinerea in Divizia A. Boghici a precizat ca revenirea Otelului in prima divizie, in urma fuzionarii celor doua grupari ploiestene, Astra si Petrolul, a dus la schimbarea strategiei clubului galatean in ceea ce priveste transferurile. Boghici a confirmat ca a ajuns la un acord cu Steaua pentru fundasii Ghionea si Mieila si pentru atacantul Daniel Orac, primul dintre acestia prezentindu-se deja la antrenamente. De asemenea, de la Corvinul va fi transferat fundasul central Decebal Gheara. Oficialii galateni sustin ca au primit acordul responsabililor echipei Dinamo pentru raminerea la Otelul a mijlocasului Ionut Badea si se incearca rezolvarea imprumutului lui Domocos. De la Dinamo ar putea veni si Onut, daca acesta nu va pleca la formatia israeliana Maccabi Nethanya. Galatenii au obtinut acordul celor de la FC Brasov pentru a-l avea la antrenamente si pe portarul Dorin Arcanu. Otelul a plecat ieri dimineata la Sf. Gheorghe, pentru un stagiu de pregatire centralizata de zece zile.
Jean Barbu – la Dacia Mioveni
Fostul jucator al echipei FC Arges, Jean Barbu, se antreneaza alaturi de divizionara B Dacia Mioveni, transmite corespondentul Mediafax. Barbu a declarat ca nu stie daca va evolua in sezonul viitor la formatia antrenata de Cornel Iliescu si Mihai Zamfir. „Nu este nimic stabilit. Astept in continuare raspunsuri de la citeva echipe din strainatate si abia apoi o sa hotarasc. Ma antrenez deocamdata cu Dacia si atita tot”, a spus atacantul. Barbu va pleca in urmatoarele zile la Bucuresti, fiind posibil sa-si continue antrenamentele cu FC National.

Comentarii