Hai si voi dupa Steaua!

miercuri, 22 noiembrie 2006, 23:54
4 MIN
 Hai si voi dupa Steaua!

Dupa calificarea cam rusinoasa, dar foarte sanatoasa a Stelei in 16-imile Cupei UEFA, rivalele de moarte ale echipei din Ghencea, sustin astazi meciuri de o importanta extrema, in scopul de a realiza acelasi lucru. O sarcina relativ usoara pentru Rapid, dificila la extrem pentru Dinamo, dar ambele posibile de indeplinit  in conditiile in care jucatorii romani vor fi determinati la maximum.

Duelul printilor
Rapid si Mlada Boleslav, care se intilnesc in aceasta seara, pe arena din Giulesti, sint antrenate de doua nume cu rezonanta: Lucescu si Uhrin. Dar daca Razvan si-a facut un nume in fotbalul european prin traseul echipei giulestene in sezonul trecut, incluzind aici si victoria de la Donetk impotriva ilustrului sau parinte, Dusan Uhrin jr. nu a ajuns la gloria tatalui sau, care a condus nationala Cehiei spre finala Campionatului European din 1996. Insa Mlada Boleslav, echipa pregatita de tinarul Uhrin a uimit continentul in turul I al competitiei, cind a eliminat pe Olympique Marseille, pe atunci, una dintre fruntasele campionatului francez. Dupa egalul obtinut in deplasare (1-1) in fata echipei Slovan Liberec, una dintre contracandidatele la titlu, Mlada se afla in zona fruntasa a campionatului ceh, una destul de compacta, desi s-au scurs 15 etape. Conduce Sparta Praga, cu 30 de puncte, talonata la un punct de Liberec si Mlada si la doua puncte de Slavia. In Cupa UEFA, echipa ceha a pornit cu stingul, pierzind pe teren propriu, la limita, in fata lui Panathinaikos (0-1), dupa ce a stat in prima etapa. Antrenorul Uhrin crede ca, in conditiile in care Paris St. Germain si Panathinaikos sint favoritele grupei, meciul de la Bucuresti este decisiv in privinta calificarii de pe locul III. Desi nu are nume cunoscute in lot, Mlada a fost caracterizata de se Razvan Lucescu ca fiind un adversar periculos pe contraatac, de care trebuie sa tina cont.
Desi a inregistrat doar doua remize in grupa F, formatia din Giulesti arata o forma deosebita in campionat, in ultimele trei etape reusind tot atitea victorii, cu un golaveraj general de 11-0, si egalind Steaua pe pozitia secunda a clasamentului.
Daca adaugam experienta superioara a giulestenilor in Cupele Europene, opinam ca Rapid este mare favorita in intilnirea de astazi, singura problema a lui Razvan Lucescu fiind incertitudinea ce planeaza asupra excelentului mijlocas Costin Lazar.
Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Rada – Badoi, Maldarasanu, Grigore, Karamian – Buga, Zicu, Mazlu.
Mlada: Miller – Palat, Rolko, Rajnoch, Nesvadba – Kysela, Matejovsky, Abraham, Pecka – Kulic, Sedlacek.
Arbitri: Stefan Messner – Klaus Strasser, Gerald Bauerfeind (Austria).

Numai Rednic sa nu fii!
Mult mai dificila pare, insa, sarcina echipei Dinamo, fata de care toti zeii fotbalului par potrivnici. In primul rind traditia este zdrobitoare: din sase partide sustinute de "ciinii rosii" in Cupele Europene cu formatiile belgiene (Malines, Anderlecht, Bruges), n-au reusit sa cistige nici macar una. Golaverajul general este 1-10, singurul gol fiind marcat la Bruges, in 2002, de Alexa, intr-un meci contind pentru preliminariile Ligii Campionilor. Apoi, in conditiile in care doua echipe din grupa (Tottenham si Leverkusen) sint mari favorite, duelul pentru calificare se da tocmai intre Bruges si Dinamo pe teren belgian. Ca si cum toate acestea n-ar fi indeajuns, Dinamo se prezinta in Flandra cu lotul cirpit: Moti si Margaritescu (doua piese grele in sistemul defensiv al lui Rednic) sint suspendati, Zé Kalanga, Tames si Catalin Munteanu sint accidentati (ultimul este prezent in lot si este posibil sa fie fortat in aceasta seara), iar Pascovici este plecat in Franta, unde fiul sau va fi operat. Sa recunoastem ca numai in pielea lui Rednic sa nu fii, antrenorul dinamovist declarindu-se multumit si cu o remiza acolo, desi vin meciurile cu Bayer si Tottenham. In plus, Bruges (clasata a treia in campionat, ca si Mlada, dar la o distanta de noua puncte fata de liderul Genk!) are citiva jucatori de valoare certa: internationalii belgieni Clément, Englebert, Vermant si Daerden, danezul Priske si "goleadorul" croat Bosko Balaban.
Antrenorul dinamovist are numeroase dileme in alcatuirea lotului: Goian sau Galamaz in centrul apararii? Dennis Serban sau Predescu pe dreapta? Va fi folosit Catalin Munteanu accidentat asa cum este? Vor intra toti cei trei atacanti in teren din primul minut, cu Danciulescu retras? Iata intrebari al caror raspuns il vom afla la ora inceperii acestui meci extrem de dificil si important pentru gruparea din Soseaua Stefan cel Mare..

Bruges: Stijnen – Gvozdenovic, Clément, Maertens, Priske – Englebert, Vermant, Blondel, Daerden – Balaban, Matondo.
Dinamo: Gaev – Blay, Goian, St. Radu, Pulhac – Serban, Ropotan, Danciulescu, Cristea – Ganea, Niculescu.
Arbitri: Martin Ingvarsson – Kennet Pettersson, Peter Ekström (Suedia).

Programul de astazi in Cupa UEFA

Grupa A: Auxerre – Glasgow Rangers (20,30 – Eurosport), Maccabi Haifa – Partizan Belgrad. Livorno sta. 
Grupa B: Bayer Leverkusen – Tottenham, FC Bruges – Dinamo (21,30 – TVR 1). Besiktas sta.
Grupa C: Slovan Liberec – Grasshopper, Sevilla – Braga. Alkmaar sta. ).
Grupa D: Palermo – Heerenveen, Odense – Lens. Osasuna sta.
Grupa E: Basel – Nancy, Feyenoord – Blackburn (21,45 – TV Sport). Wisla Cracovia sta.
Grupa F: Sparta Praga – Ajax Amsterdam, Espanyol – Zulte Waregem. Austria Viena sta.
Grupa G: Rapid – Mlada Boleslav (20,15, Antena 1), PSG – Hapoel Tel-Aviv.
Panathinaikos sta.
Grupa H: Fenerbahçe – Palermo, Newcastle – Celta Vigo. Eintracht Frankfurt sta.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii