Jucati prost si cistigati!

duminică, 18 septembrie 2005, 23:00
2 MIN
 Jucati prost si cistigati!

Daca la Timisoara sau cu Dinamo, Poli a jucat bine si a pierdut, vineri, la Bacau, Iasul a aplicat „modelul Tirgu Jiu”: victorie generata de un joc modest. Dar nu mai modest decit al „sechelareilor”! Cheia jocului poate fi cautata in vestiarul gazdelor, unde antrenorul Cristi Popovici a avut cel putin doua decizii total neinspirate: titularizarea portarului Manea, care a gafat iarasi, ca si la meciul cu Dinamo din etapa trecuta, si retragerea singurului jucator ofensiv periculos, Marius Croitoru, ce a evoluat ca al doilea inchizator, linga Trofin, in spatele unei linii formata din alti 3 mijlocasi si a unui virf impins, toti „necopti”. Pe linga sugrumarea atacului bacauan, mutarea a avut drept consecinta si acordarea unei arii mult mai largi lui Adi Ilie, ce primise sarcini precise legate de fratele fostului jucator iesean, Florin Croitoru. Eliberat din chingi, Ilie a plasat citeva din cursele sale letale, una incheiata cu gol.
Urcarea celui ce a marcat pentru prima data in divizia A a modificat si distributia tactica dorita de ieseni, din „3-4-3”-ul anuntat de antrenorul Ionut Popa rezultind un sistem aproape identic cu al bacauanilor (4-5-1), datorita faptului ca al doilea stoper a urcat la mijloc iar „volantii” Onofras si Miclea, ce au schimbat des benzile, au jucat destul de retras.
Desi a sustinut ca sistemul cu care a inceput partida e cel ce se adapteaza cel mai bine la echipa sa, Popovici a mutat imediat dupa pauza, introducind un al doilea virf in locul unui mijlocas. Usoara inviorare aparuta in tabara gazdelor a fost taiata de Popa prin trimiterea pe teren a unui mijlocas defensiv, Mitruc, rezultatul stabilit in ultimul minut al primei reprize conservindu-se pina la final, celelalte inlocuiri neaducind schimbari notabile. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Branet (6) – a recunoscut ca cei mai periculosi adversari au fost… tintarii!
Toma (6) – i-a redus la tacere pe tinerii Matei si apoi Gheorghiu.
Ciobanu (6) – ambitios sa demonstreze Bacaului ca a pierdut un jucator de baza.
Onut (6) – a dirijat bine apararea.
Bordeanu (6) – nu a avut probleme.
Onofras (5,5) – a exploatat rar culoarele avute.
Gavatorta (6) – a stopat urcarile lui Trofin.
Ilie (7,5) – l-a anihilat pe cel mai periculos jucator al gazdelor, Croitoru si a urcat des in atac, marcind si avind inca un sut periculos.
Rednic (6) – destul de precis.
Miclea (6) – s-a simtit mai bine pe dreapta, cind il avea adversar pe un Ganea de nerecunoscut.
Bilba (5) – redus la tacere de cuplul David – Geaman.
Mitruc (5,5) – a calmat jocul in momentul in care gazdele au fortat egalarea.
Pacurar (5) – pe aceleasi coordonate cu Bilba.
Vrajitoarea a intrat in minutul 85. (OM)

Comentarii