Ne bagara punctele in traista!

luni, 01 noiembrie 2010, 00:47
4 MIN
 Ne bagara punctele in traista!

Gaz Metan CFR: M. Neagoe – Vigariu, Nicola, Crusoveanu (’70 – Barbu), Busu – Mitroi, Irimescu, Patrana, Surugiu (’61 – Nita) – Boroiban (’64 – Neacsa), Trifu. Antrenor: Ionel Gane.

CSMU: Anghelache – Manea, Vlaicu, Panc, Siminic – Cohen (’78 – Kamara), Baiano (’83 –  Musumbu) – Gado, Cl. Ionescu, R. Neagoe (’53 – Tene) – Palimaru. Antrenor: Adrian Falub.

Cartonase galbene: Vigariu (’46) – Vlaicu (‘5), Manea (’32), Palimaru (’35), Baiano (’52).

Arbitri: Radu Petrescu, Iulian Radu, Bogdan Gheorghe (toti din Bucuresti).

1-0, min. 77: Patrana in lanseaza pe Trifu, care e impiedicat de Panc in careu, jucatorul faultat transformind penaltiul acordat.

Debutul lui Adrian Falub pe banca tehnica a Iasului nu a fost de bun augur. Desi a avut parte de conditii deosebite pentru pregatirea partidei de la Craiova (CSMU a stat etapa trecuta, conducerea a asigurat echipei un cantonament montan, deplasarea s-a facut din mai multe etape, pentru evitarea oboselii), tehnicianul nu a reusit sa indeplineasca obiectivul dorit de presedintele Grigore Sichitiu, obtinerea primei victorii din campionat in deplasare. Mai mult, Politehnica a cedat in fata unei trupe destul de subtiri, dar care a anulat decalajul valoric printr-o determinare superioara.

Desi Iasul a avut mai mult initiativa intr-un meci slab din punct de vedere tehnico-tactic, gazdele s-au impus ca urmare a golului reusit de Trifu. Reusita virfului craiovean a fost prefatata de o mare ocazie ratata de autorul golului, care a reluat slab din careul mic, cu capul, in minutul 69. Iesenii au incercat sa obtina macar egalarea, insa Palimaru (’85) a sutat fara forta dupa ce si-a pregatit frumos balonul.

Rezultatul de pe teren va ramine insa doar amintire, pentru ca oaspetii vor cistiga la "masa verde", deoarece Craiova a jucat timp de trei minute fara doi jucatori sub 21 de ani.

  

Prostie sau rea-vointa?

Jocul a trecut pe planul doi ca urmare a evenimentului aparut in minutul 61. Oltenii, care au inceput meciul, conform regulamentului, cu doi jucatori sub 21 de ani de pe teren, l-au inlocuit pe unul dintre acestia, Surugiu, introducindu-l in loc pe Nita, care are peste 21 de ani. Chiar daca, dupa trei minute, a doua schimbare a fost in sens invers, Neacsa, jucator sub 21 de ani, luind locul unui fotbalist peste 21 de ani, regulamentul a fost incalcat si iesenii urmeaza sa cistige cu 3-0. Schimbarea a generat un riu de acuze in tabara gazdelor, mai ales dupa ce o parte dintre cei aproape 400 de spectatori care au asistat la meci i-au luat la rost pe oficialii favoritilor, acuzati, de unii, de prostie, si de altii  de rea-vointa. Luat in vizor, presedintele gazdelor, Gheorghe Fratica, a contraatacat rapid dupa meci, el cerind demisiile asistentilor lui Ionel Gane, antrenorul secund Ionel Luta, antrenorul cu portarii, Marian Vulpe (care, in absenta directorului sportiv, Marian Zaharia, suspendat simbata, a fost si delegatul oltenilor) si a preparatorului fizic Ion Borcos. In opinia lui Fratica, acestia trebuiau sa-i semnaleze "principalului" eroarea. Sifonat a iesit si Gane, care, initial, i-a certat pe ziaristii locali ca nu l-au avertizat referitor la schimbarea din minutul 61! Tehnicianul, care nu s-a bucurat la gol, si-a asumat pina la urma raspunderea gafei, cerindu-si scuze fata de echipa, dar reprosindu-le colaboratorilor faptul ca nu au reactionat, a replicat inca de la conferinta de presa, in care a spus ca "nu fac jocul altor echipe". Lui Gane insa i s-au pus pe tapet schimbarile facute in echipa (Vigariu, atacant de meserie, a jucat fundas!), revelionul petrecut in urma cu citiva ani la Iasi, alaturi de primarul Gheorghe Nichita, fiind un alt subiect despre care s-a discutat. Desi a fost doar spectator, nici Ion "Gheorghita" Geolgau nu a putut pleca linistit de la meci, el fiind acuzat ca i-a semnalat observatorului gafa gazdelor, fostul component al Craiovei Maxima fiind banuit ca a facut acest lucru deoarece ii urmareste postul lui Gane. La putin timp dupa aceste evenimente, a aparut si prima victima, cel mai vehement acuzator, Fratica, demisionind! La inceputul acestei saptamini este programata o sedinta a Consiliului de Administratie al Gaz Metan CFR, care va analiza evenimentele petrecute simbata, existind posibilitatea sa urmeze si alte schimbari.

Manea, in vizorul lui Sandoi

^ Alexandru Manea, unul dintre jucatorii ieseni criticati de Ionut Negoita, presedintele ACSMU Politehnica Iasi, a fost remarcat de selectionerul echipei nationale de tineret, Emil Sandoi, care a fost prezent la meci. "Desi se vede ca nu evolueaza pe postul sau, Manea mi-a placut. Poate fi o solutie de viitor pentru lotul de tineret" a spus tehnicianul despre fotbalistul adus de fostul antrenor, Ionut Popa, din Liga a III-a. ^ Daca la finalul primelor doua jocuri ale Iasului pe care le-a vazut, la Rimnicu Vilcea si cu Petrolul, a criticat antrenorul, Negoita a schimbat placa dupa meciul de simbata. Omul de afaceri l-a scuzat pe noul tehnician – "Nu am ce sa-i reprosez antrenorului, a avut putin timp la dispozitie pentru pregatirea echipei!? Astept un raport de la el" – criticind jucatorii: "Nu ma bucur de aceasta victorie la masa verde. Nu mi-a placut cum am jucat. Jucatorii mei au salarii si conditii mult mai bune decit adversarii. Cu toate acestea, craiovenii au fost mai motivati. Avem verigi slabe, pe care trebuie sa le eliminam". ^ Presedintele CSMU Politehnica, Grigore Sichitiu, care are multe cunostinte in Craiova, el lucrind, in trecut, la Extensiv, era sigur de cistigarea partidei: "Nu am jucat grozav, dar asta era de asteptat, dupa un cantonament. Important este ca vom cistiga acest meci, regulamentul fiind clar. Desi nu era nevoie, pentru ca, in astfel de cazuri, Comisia de Disciplina se sesizeaza direct, noi am semnalat gafa gazdelor si in foaia de joc, dupa meci. Nu Geolgau mi-a spus de eroarea gazdelor, ci eu am sesizat-o, atunci cind m-am uitat la virsta jucatorului introdus pe teren"

 

  

Comentarii