„Nu eu sint maseaua stricata!”

marți, 29 iunie 2004, 23:00
4 MIN
 „Nu eu sint maseaua stricata!”

u citeva intermitente, Pavel Hodea a fost conducator la Poli mai bine de un deceniu, perioada in care a participat la ambele promovari post-decembriste ale Iasului in divizia A. La inceputul saptaminii, cel care a fost, pentru o perioada, si patron al echipei din Copou, a fost disponibilizat de presedintele Marius Stan, care are mina libera din partea Consiliului de Administratie in privinta conducerii clubului. Cum a primit vestea, care crede ca sint explicatiile masurii luate si ce va face in continuare Hodea, aflati din interviul urmator.
– Domnule Hodea, cum ati incheiat conturile cu Poli?
– Luni, „martorul” Boca mi-a transmis ca a avut o convorbire telefonica cu Stan care mi-a transmis ca eu si Urdaru nu intram in organigrama conceputa pentru anul acesta.
De ce „martor”?
– Pentru ca Boca a fost in ultimii ani martor la tot ce s-a intimplat in club si, probabil, la acest stadiu va ramine si in continuare. Comportamentul lui este o mare deceptie pentru mine.
– In ce sens?
– Nu vreau sa intru in amanunte.
– De ce s-a ajuns aici?
– Pentru ca eu m-am format ca si conducator pe banii mei, gestionind apoi saracia proverbiala a Iasului in timp ce Stan a crescut pe linga „gaura neagra” numita Sidex, unde un pumn de bani aruncati pe fereastra se pierdea in fumul combinatului. In plus, cred ca dupa 10 ani in fotbal am ajuns la maturitate si, probabil, am devenit incomod deoarece stiu cu o mutare inainte ce urmeaza!
– Aveti resentimente fata de presedintele Stan?
– Gestul de a fi anuntat de Stan chiar de ziua mea onomoastica de faptul ca nu mai ramin la Poli, spune multe despre eleganta. Ce ma deranjeaza cu adevarat este faptul ca am fost tratat ca o masea stricata; tin sa avertizez insa ca nu eu sint maseaua stricata. Si nu voi pleca din Iasi, asa cum au incercat unii sa ma transfere la Vaslui ori Botosani, pentru ca familia, casa si inima imi sint aici in timp ce pentru unii astazi este la Galati, miine la Iasi iar poiminine, poate, la Oradea.
– Personal, va reprosati ceva?
– Ca am avut prea multa incredere in cei cu care am lucrat, si ma refer in primul rind la domnul Nichita, si ca nu am fost drastic in a pune conditii, acceptind sa lucrez mai mult cu sentimente. Iar la Poli se dovedeste ca nu e bine sa fii sentimental! Sugestiv poate fi si faptul ca pina anul trecut aveam un salariu ce nu-mi acoperea cheltuielile cu telefonul si masina, jenant fiind si faptul ca un presedinte autohton sa incaseze intr-un an si jumatate salariul lunar al unui presedinte de import!
„Cirlan si Nichita erau mai buni prieteni intre ei decit cu mine!”
– Prietenia cu Dan Cirlan, contracandidatul lui Gheorghe Nichita in alegeri, v-a creat probleme?
– In comparatie cu altii, care au balansat dupa cum le cerea interesele, eu am puterea sa nu-mi reneg prietenii. Cred ca acest lucru nu a putut fi inteles, chiar daca nu am amestecat prietenia cu latura profesionala. Daca sint prieten cu Cirlan nu inseamna ca trebuie sa fiu dusman cu adversarii lui politici. In plus, vreau sa va spun ca pe vremea cind eram patron al clubului, alaturi de Cirlan, iar Nichita era presedinte, Cirlan si Nichita erau mai buni prieteni intre ei decit cu mine, care aveam mai multe puncte de vedere comune cu Leonida Antohi!
– Ati vorbit cu Gheorghe Nichita dupa ce ati aflat decizia?
– I-am solicitat o intrevedere si cred, ca atunci cind timpul i-o va permite, imi va acorda o audienta de 5 minute, macar pentru a lamuri problemele financiare. Niciodata nu e prea tirziu!
– Ce veti face in continuare?
– Imi voi lua concediu pentru ulimii doi ani si ma voi dedica apoi afacerilor, pe care le-am neglijat in ultimii ani, din cauza fotbalului. (A consemnat Ovidiu MINEA)
Lotul pentru Cimpulung
Pe linga Goran Arnaut (Sopot, liga a doua sirba) si Sandu Cernat (Otelul Galati), Poli conteaza incepind de ieri pe Adrian Toma (Otelul Galati), Ciprian Sandru (Farul Constanta) si Alexander Feucht, germanul provenit de la o echipa de amatori de liga a cincea, ce a fost testat si in iarna. Acestia vor fi verificati de antrenorul Vasile Simionas in cantonamentul de la Cimpulung ce incepe astazi, in perioada de pregatire centralizata. Sirbul Milos Bogdanovic va sosi, la Iasi, in cursul diminetii de astazi, in timp ce Marginean si burkinezul Nogo sint asteptati in cantonament. In privinta jucatorilor disponibilizati, acestia sint Luca (surpriza!), Vintila, Dragoi si Gheban. De pe lista neagra au fost pastrati, sub imperiul ultimei sanse, Croitoru, Cercel si Dulcianu, in timp ce Pacurar va ramine, sigur in lot. Din efectivul trimis la Cimpulung, fac parte si trei juniori de la „Noua Generatie”, Bogdan Costas (portar), Palimaru si Stiubei. (OM)

Comentarii