Poli s-a dat cu strainii

marți, 17 august 2004, 23:00
3 MIN
 Poli s-a dat cu strainii

Cea mai tare emisiune de sport din Iasi, „Sport Show cu Ovidiu Minea”, difuzata in fiecare luni de Tele M, a dezvaluit si in aceasta saptamina o pleiada de informatii incitante legate de Poli Unirea Iasi.
Astfel, presedintele Marius Stan a declarat ca a apelat la o firma de avocatura italiana pentru recuperarea banilor ce i se cuvin clubului iesean din transferul lui Pancu de la Rapid la Besiktas Istanbul. „Pancu a jucat la noi pina la 20 de ani si, conform legilor internationale, Poli are dreptul la 60% din grila de formare a fotbalistului, grila ce reprezinta 5% din suma cu care Pancu a fost vindut de Rapid in Turcia, de circa 2,4 milioane $. In total, asteptam aproximativ 70 000 $. Din cite am inteles, FIFA a si somat pe Besiktas sa-si plateasca datoria, firma la care am apelat avind multe succese in astfel de litigii” a spus Stan.
Reamintim ca, in paralel, Poli se judeca si acum in instantele civile pentru recuperarea unei sume de 189 500 $ pe care Rapidul trebuia sa o plateasca in contul unui alt transfer al lui Pancu, efectuat in 1999, la clubul italian Cesena. Pina acum, Poli a incasat 230 500 $ si a beneficiat de un cantonament la Poiana Brasov de pe urma celui mai valoros produs al sau.
Tot la „Sport Show cu Ovidiu Minea”, Stan a afirmat ca este foarte probabil ca la urmatorul meci pe care Poli il va disputa pe stadionul Emil Alexandrescu accesul pe stadion sa se faca pe baza de cartele magnetice. „Instalatia cu turnicheti costa doar 15 000 de euro, o suma infima in comparatie cu avantajele ce le aduce. Daca nu la meciul cu Argesul, la cel cu Sportul va fi sigur instalata” a precizat Stan, ce a mai afirmat ca dotarea arenei din Copou cu o instalatie nocturna este o chestiune ce ar putea demarara chiar in aceasta luna.
In aceeasi emisiune, Stan a mai spus ca burkinezul Salif Nogo (parte a transferului lui Cristea la Dinamo) va ajunge intr-o saptamina in Iasi si ca problemele financiare ale clubului se datoreaza restantelor de 200 000 $ ramase din sezonul trecut, presedintele recunoscind ca in ultimele 2 luni in conturile clubului a intrat o suma frumusica, de peste 300 000 $.
Altfel, problema absentei unui mijlocas defensiv ar putea fi rezolvata in aceasta saptamina. „Joi seara asteptam un international de tineret australian de 21 de ani, si 1,85 m, Josh Mitchel, pe care ni l-a recomandat Marcel Popescu, impresarul ce i-a adus in tara si pe australienii de la FC National. Ramine ca Simi sa-l testeze si sa de aun verdict asupra lui” a declarat Stan. Pretul estimativ al australianului este de 30 000 $.
Craciunescu i-a dat dreptate lui Vadan!
Presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan a declarat la Sport Show cu Ovidiu Minea ca la finele meciului de la Alba Iulia a facut un memoriu vizavi de maniera de arbitraj a arbitrului Mugurel Vadan. Principala faza incriminata insa, cea in urma careia s-a acordat penaltiul din care s-a marcat golul decisiv, a fost apreciata insa drept judecata corect de seful Comisiei Centrale de Arbitraj, Ion Craciunescu. „Am urmarit caseta impreuna si mi-a spus ca exista acoperire regulamentara la acea decizie, Arhire jenind adversarul” a spus Stan care a mai adaugat ca nu crede ca la un meci Steaua – Dinamo s-ar fi dat un astfel de penalty.
„Luca trebuie sa ne dea el bani!”
Presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan s-a aratat iritat de faptul ca atacantul Marius Luca, la care gruparea din Copou a renuntat in vara, dupa un an de colaborare, a depus un memoriu prin care cere achitarea primei de promovare: „Bonusul de promovare de 3000 $ il primea doar daca juca in 75 % din meciuri. Nu a indeplinit acest lucru, fapt ce anuleaza acest bonus. Ba, mai mult, am refacut calculele, si cred ca trebuie sa ne mai dea el 300 de dolari pentru ca i-am dat mai mult la contract, ce era si el conditionat de prezenta pe teren”.
Un alt litigiu a lui Poli cu jucatorii de anul trecut este a lui Cercel, care, dupa ce a fost suspendat de club, a depus o solicitare de a deveni jucator liber. (OM)

Comentarii