Principiul rotatiei

duminică, 08 octombrie 2006, 20:37
2 MIN
 Principiul rotatiei

Penicilina: Mutascu, Rusu, Ionescu, Ivanof, Androhovici, Diaconita, Citcoan (libero) / Lupu, Constantinescu, Popa. Antrenor: Ecaterina Covaliciuc.
Galati: Liulenova, Avramovic, Neaga, Ostojic, Dumitriu, Albu, Pristavu (libero) / Trica, Nneka, A. Constantinescu, Muresan, Alexandru. Antrenor: Nenad Djurovic
Scorul pe seturi: 17-25 (22′); 24-26 (29′); 20-25 (’24). Puncte din serviciu: 0-3; Servicii gresite: 3-5.
Finalul setului al doilea, cu o revenire spectaculoasa a Penicilinei de la 16-24 la 24-24; prima parte a setului III, cind iesencele au condus pentru prima data, avind avantaj pina la 12, cu nivelul maxim de 9-5. Doua secvente trandafirii, toate pe serii de seviciu ale Mihaelei Ionescu, dintr-un meci dominat da capo al fine de CSU Metal Galati, in ciuda faptului ca oaspetele au venit fara antrenorul principal Zoran Terzic si cele mai bune doua jucatoare (Ognjenovic si Brizitka Molnar), ce au avut treaba la nationala Serbiei. In echipa galateana au evoluat doua jucatoare cu legaturi apropiate in urbea noastra: Andreea Constantinescu, sora Ralucai de la Penicilina, si Nneka Onyejekwe, sora handbalistului Chike.
Spectatorii veniti la Sala Penicilina s-au aratat nemultumiti de evolutia jucatoarelor iesene si de prestatia bancii tehnice, dar ceea ce ramine de retinut de la acest meci este ca galatencele au o echipa cu titulare si rezerve de valoare apropiata, iar noi, un sextet de baza si cam atit. In timp ce echipa ieseana face inlocuiri doar pentru a odihni o titulara sau alta, sau a le scoate din pasa neagra (caci e deranj mare daca Mihaela, Cristina, Mariana nu sint in mina!), antrenorul galatean a avut formule de echipa pentru fiecare set, fara ca acest lucru sa se simta in joc. La noi, ambele ridicatoare, Claudia Mutascu si Ecaterina Lupu au fost in pasa proasta si a fost nevoie de aceeasi lanterna de avarie, Tatiana Popa, pentru a lumina cit de cit jocul iesencelor la fileu. In concluzie, o infringere severa care dovedeste limpede ca, daca se vrea performanta voleibalistica la Iasi, ne trebuie si banca, nu numai sextet, si – in plus – ar trebui sa ne intindem oleaca si peste plapuma!
Celelalte rezultate ale etapei: Stiinta Bacau – Dinamo 3-0; CSM Lugoj – „U” Cluj 3-2; VC Constanta – CSU Tg. Mures 0-3; Unic Piatra Neamt – Rapid 3-0. Clasament: 1. Bacau – 6 p; 2-5. Dinamo, Galati, Tg. Mures, Unic – 5 p; 6. Rapid – 5 p; 7. Iasi – 4 p; 8. Lugoj – 4 p; 9. Cluj – 3 p; 10. Constanta – 3 p.
Etapa viitoare (14 octombrie): Metal Galati – Rapid; CSU Tg. Mures – Unic; „U” Cluj – VC Constanta; Dinamo – CSM Lugoj, Penicilina Iasi – Stiinta Bacau.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii