Raminem acasa, cu Hagi cu tot

joi, 15 noiembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Raminem acasa, cu Hagi cu tot

Romania: Lobont – Contra, Gh. Popescu, Miu (’77 – Mihalcea), Chivu – Ghioane (’58- Pancu), Sabau, D. Munteanu, Mutu (’58 – Ganea) – Niculae, Ilie.
Slovenia: Simeunovic – Milinovic, Galic, Vugdalic – Gajser, A. Ceh, Pavlin, Novak – Rudonja, Osterc (’91 – Pavlovic), Acimovic (’62 – Sankovic).
Au marcat: Contra (’68) / Rudonja (’56)
A arbitrat o brigada germana condusa de Helmuth Krug.
Cartonase galbene : Ghioane, Pavlin, Gajser, Novak, A.Ceh, Vugdalic
Prima repriza s-a caracterizat printr-un joc aspru, determinat atit de starea terenului, cit si de apararea agresiva a oaspetilor . Romanii au dominat jocul ca si la Ljubljana, dar tempoul l-au impus slovenii, care au cedat premeditat centrul terenului. Cum era si de asteptat, sarcina constructiei a revenit romanilor. In conditiile in care terenul udat de ploaia mocaneasca nu permitea combinatiile cu pase scurte si artificiile tehnice, am fost, practic, condamnati la jocul pe centrari in careu, cu putine sanse de reusita din cauza gabaritului aparatorilor sloveni. In aceste conditii, oaspetii nu au avut nici o ocazie mai de doamne-ajuta (Rudonja s-a aflat in min. 29 in pozitie de a sprinta spre poarta, dar s-a grabit si a tras aiurea de la distanta), in timp ce ocaziile romanesti au fost putine si nesemnificative. Mutu a avut un voleu ratat din 6 m si un "cap" peste poarta, iar Adrian Ilie a tras slab din careu, la o lovitura libera executata de pe dreapta de Dorinel Munteanu. Se mai poate nota un sut bine plasat de la 20 m al lui Chivu, in min. 43, respins cu greu de portar si cam aceasta a fost prima parte a jocului.
Repriza secunda debuteaza cu o lovitura libera executata mult peste poarta de Adrian Ilie. Constient de succesul tacticii sale din prima repriza, antrenorul sloven Katanec mareste doza de suprarealism a tacticii sale, avansind presingul in jumatatea noastra in teren si intensificind actiunile distructive ale apararii si liniei de mijloc. Ca o fatalitate, insa, cei care inscriu sint din nou ciracii lui Katanec, la primul lor sut pe poarta. In min. 56, slovenii ne surprind printr-un contraatac fulger, Gica Popescu il faulteaza la disperare pe Novak, arbitrul lasa avantaj, mingea ajunge la Rudonja si atacantul care n-a marcat un gol pentru tara lui in 52 de partide, o face acum, cu un sut din coltul careului de 16 m.
Este momentul disperarii: acuzat dupa meciul tur ca a facut schimbari prea tirziu, Hagi se precipita introducind inca doi atacanti, dar golul egalizator vine de la un fundas, Contra, care a sutat violent de la 25 de metri la coltul drept. Mai erau 25 de minute pina la final, Hagi arunca in foc si cel de-al cincilea atacant (Mihalcea), se ataca furibund, dar claritatea atacurilor scade invers proportional cu luciditatea jucatorilor oaspeti. Dorinel Munteanu centreaza din ce in ce mai imprecis, aparatorii sloveni resping totul, iar Marius Niculae (practic inexistent in acest meci), Pancu, Chivu, Adrian Ilie si Gica Popescu, risipesc ultimele sperante. Meciul se incheie la egalitate, pe fondul exuberantei celor 900 de suporteri sloveni, care scandeaza numele lui Katanec. Ei merg la Mondiale, noi raminem acasa. Cu Rege, cu tot. (GIN)

Comentarii