Scandaluri in Ghencea si la Mioveni

Subtitlu

duminică, 29 iulie 2007, 23:04
4 MIN
 Scandaluri in Ghencea si la Mioveni

 FC Vaslui – UTA 2-2 (1-0). Ljubinkovic (’45), Temwanjera (’53) / Varga (’64), Radovanovic (’76). Desi au condus cu 2-0, vasluienii au pierdut doua puncte, deoarece s-au jucat cu ocaziile,  iar jucatoriilui Lacatus au fost foarte bine asezati pe teren. Suspiciuni de ofsaid la primul gol marcat de Ljubinkovic, din pasa lui Temwanjera.
Steaua – Ceahlaul Piatra Neamt 2-1 (1-1). Dica (’15 – penalty, ’63) / Vranjkovic (’12 – penalty). In momentul in care Vranjkovic a obtinut si transformat penaltiul care a pus Ceahlaul in avantaj, patronul stelist Gigi Becali a parasit stadionul, neputind suporta situatia de pe tabela. Gigi a recunoscut ca s-a suparat pe Hagi, dar n-a vrut sa destainuie motivele. Cauze posibile ale supararii patronului: folosirea lui Radoi ca inchizator si nu ca fundas de marcaj, sau introducerea lui Bostina ca titular, acesta fiind in dizgratia patronului, pentru ca a ajutat huliganul care a incercat sa-l loveasca pe portarul de la Charleroi in meciul de prezentare, sa scape de fortele de ordine. Oricum, Becali si Hagi s-au impacat. Revenind la meci, Steaua a egalat destul de repede, printr-un penalty dubios obtinut ca urmare a unui fault al lui Lucian Goian asupra lui Nicolita, fault "mutat" din afara careului inauntru. In continuare, gazdele au dominat copios, dar au ratat enorm (trei bare!) si au reusit sa inscrie o singura data. Finalul a fost plin de duritati, cu trei jucatori eliminati pentru faulturi dure: Rusmir (’80), Vranjkovic (’90^2) – de la Ceahlaul; Neaga (’90) – de la Steaua. Dupa meci, antrenorul oaspetilor, Viorel Hizo, a atacat extrem de dur arbitrajul, iar presedintele de onoare, Gheorghe Stefan (care a avut un puseu de tensiune in timpul meciului, necesitind interventia medicilor) a amenintat ca retrage echipa din campionat, daca va mai fi delegat Sebastian Coltescu la meciurile Ceahlaului.
Dacia Mioveni – Rapid 1-2 (0-0). Costescu (’74) / Mazilu (’65 ’84). Ambitii mari la Mioveni pentru meciul de debut in Liga I, dar Rapidul a cistigat datorita unui plus de experienta. Totusi, faza din care giulestenii au deschis scorul a stirnit furia gazdelor. Totul a pornit de la un hent (nesanctionat) facut in afara careului de portarul Coman, de la degajarea acestuia pornind contraatacul rapid care a condus la gol. Oficialii din Mioveni mai acuza si un ofsaid la Buga, in momentul in care Mazilu a deschis scorul. Costescu a egalat pentru gazde, dar a fost eliminat in min. 78, dupa doua cartonase galbene primite in doua minute. Victoria Rapidului a fost adusa de acelasi Mazilu, dupa o combinatie superba cu brazilianul Cesinha.
Universitatea Craiova – Farul 4-0 (3-0). Costea (’31), Tanasa (’40, ’44, ’77). Inceputul partidei din Banie nu prefigura un asemenea scor, gasca olteana incalzindu-se greu, astfel incit Farul era pe punctul sa dea lovitura inca din primele minute, daca senegalezul Mendy nu se pripea intr-o situatie ideala.
Insa tinara echipa olteana, in care au stralucit implanturile argesene Prepelita si Tanasa, si-a dat drumul. Fostul virf din Trivale a avut o prestatie exceptionala, golul inscris cu "scarita" din min. 77 fiind cel mai frumos al etapei, de pina acum. Farul a jucat in zece oameni din min. 75, cind fundasul Schiopu a primit al doilea "galben" pentru un fault inutil.
"U" Cluj – Pandurii Tirgu-Jiu 1-1 (1-1). Goga (’45) / Djapka (‘9). Pandurii au inceput jocul mai in forta si au reusit sa inscrie printr-un sut prin suprindere al nou-venitului ivorian Constant Djapka. Ambitia "sepcilor rosii" de a invinge pe "Ion Moina" in meciul de debut n-a fost suficienta decit pentru un egal, obtinut printr-un sut similar al lui Goga.
Gloria Buzau – Dinamo 1-2 (1-1). Iovita (’24) / Cristea (’35), Niculescu (’49). Un meci foarte greu pentru "ciini" care nu se asteptau la o asemenea replica din partea echipei din Buzau, motivata suplimentar de Gigi Becali. Mai mult, buzoienii au deschis scorul dupa  combinatie frumoasa intre Claudiu Ionescu si Iovita. Un voleu superb al lui Cristea si o lovitura libera "marca" Claudiu Niculescu au intors scorul in favoarea echipei mai valoroase si experimentate si au linistit "spartanii" nabadaiosi din tribune, care, dupa golul buzoian, au incins o bataie crunta cu fortele de ordine.
Poli Timisoara – Poli Iasi 3-1 (2-0). Plesan (‘5), Bucur (’33, ’55) / Sfirlea (’84).
Miercuri se va juca partida Otelul Galati – CFR Cluj, iar joi, meciul Gloria Bistrita – Unirea Urziceni.
Etapa viitoare (3-5 august): Ceahlaul Piatra Neamt – Gloria Buzau, Farul – Steaua (vineri), UTA – Dacia Mioveni, Poli Iasi – Universitatea Craiova, Dinamo – FC Vaslui (simbata), Pandurii Tirgu-Jiu – Otelul Galati, Unirea Urziceni – "U" Cluj, Rapid – Gloria Bistrita, CFR Cluj – Poli Timisoara (duminica).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii