Speranta moare ultima

sâmbătă, 21 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Speranta moare ultima

Erau vremuri cind un meci intre voleibalistele de la Penicilina si cele din Bacau putea decide soarta titlului national sau macar ordinea echipelor pe podium in Divizia A. Cind duelurile dintre Melania Alexe si Cezara Ruxandoiu faceau sali pline si la Iasi si in orasul lui Bacovia. Acele vremuri, desi nu foarte indepartate, tin deja de amintire, caci in ziua de astazi un meci intre Penicilina si Stiinta Bacau nu mai are decit conotatia unui derby al suferintei, ambele echipe fiind preocupate mai degraba de evitarea ultimelor locuri in clasament decit de atacarea pozitiilor fruntase. Chiar si in aceste conditii, insa, echipa oaspete porneste din postura de favorita, iar suporterii jucatoarelor iesene trebuie sa se consoleze cu acest fapt.
Meciul programat in aceasta dimineata la Sala Plovalenta ar fi trebuit sa aiba loc cu o luna in urma, dar a fost aminat atunci deoarece – din cauza conditiilor meteo vitrege – bacauancele n-au mai putut ajunge la Iasi. Poate ar fi fost mai bine ca meciul sa se joace in ianuarie, cind Mihaela Formagiu si colegele sale veneau dupa victoria clara cu 3-0 asupra celor de la Gaz Tirgu Mures, decit acum cind iesencele se prezinta in fata propriilor spectatori dupa cinci infringeri consecutive. Ultima dintre ele, suferite miecuri la Timisoara, este cu atit mai dureroasa cu cit scorul inregistrat la final (0-3) vorbeste clar despre neputinta echipei noastre de a se impune in fata unei nou promovate. In aceste conditii este greu sa ne inchipuim ca astazi se va petrece minunea si jucatoarele lui Felix Vararu vor reusi victoria in fata unui sextet bacauan mai experimentat si mai motivat. Stiinta nu mai are forta din sezoanele trecute, cind era „abonata” la finala campionatului, dar cu toate acestea a reusit recent un succes cu 3-1 in fata campioanei en-titre Unic Piatra Neamt si asta spune multe despre ambitia echipei pe care o va avea astazi Penicilina in fata.
Pentru optimistii incurabili, un singur argument mai sta in picioare: in vara anului 2001, inaintea finalei Cupei Romaniei, echipa din Bacau era tot favorita certa, insa Penicilina s-a impus. O fi de ajuns pentru a ne face sa mergem si azi la Polivalenta? (Ion TEODOR)

Comentarii