Unic a dat lovitura la Bucuresti

marți, 22 decembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Unic a dat lovitura la Bucuresti

Ultima etapa a turului Diviziei A la volei feminin a adus surpriza unde putini se asteptau, respectiv in sala din Soseaua Stefan cel Mare, unde Unic Piatra Neamt a intrecut fara drept de apel pe Dinamo. Primul set a fost foarte disputat si echilibrat. Bucurestencele au inceput mai bine, conducind cu 3-1, 8-4 si 10-6, pe fondul unor greseli la preluare in tabara nemteana si a unui serviciu ce nu a functionat la potentialul maxim. Treptat, oaspetele si-au intrat in mina si s-au apropiat la 11-13, reusind chiar sa egaleze la 13. Intr-un final dramatic, gazdele au reusit sa-si adjudece setul in 25 de minute de joc, scorul final fiind 17-15. Setul secund a avut o cu totul alta istorie. Dupa un inceput echilibrat, Unic a reusit sa se distanteze la 14-7. Gazdele au avut o revenire spectaculoasa, cistigind patru puncte consecutive, insa era prea tirziu. Cel mai disputat a fost setul III, care a fost si cel mai lung, intinzindu-se pe durata a 29 de minute. S-a mers cap la cap, diferentele pe tabela de marcaj nefiind mai mari de doua puncte. Moldovencele au fost, insa, mai "tari de inger" si s-au impus cu 16-14. Ultimul set a fost fara istoric, nemtencele impunindu-se de o maniera categorica pe fondul degringoladei din tabara gazda, cind Dinamo a cazut fizic si psihic. Unic a cistigat la 2, setul durind numai 13 minute.
Asa cum era de asteptat, Universitatea Bacau s-a impus pe propriul teren in compania "colegei de facultate", Universitatea Craiova, cu 3-1. Problema invingatoarei nu s-a pus deloc, desi in trei dintre seturi, unul cistigat nesperat de oaspete, rezultatele au fost strinse. In jocul localnicelor a putut fi observata o oarecare relaxare, inerenta dupa disputa precedenta cu Rapid. Craiovencele au profitat de situatie si, cum nu aveau ce pierde, au tinut pasul cu mai valoroasele lor adversare. Bacauancele au ripostat atit cit sa nu puna in pericol soarta meciului, preferind sa accelereze in special pe finalurile de set, dupa ce au alternat perioadele mai bune cu cele mai slabe. Cea mai buna prestatie a avut-o Irina Busu, care a fost secondata cu brio de ex-ieseanca Sorina Marian. De acum, bacauancele se gindesc mai mult la meciurile din grupa semifinala a Cupei Campionilor Europeni, unde le asteapta dispute infinit mai grele.
Este momentul sa rectificam o mica eroare ce s-a strecurat in clasamentul Diviziei A, publicat ieri, odata cu cronica partidei Penicilina – Braiconf. Iesencele au terminat turul campionatului pe locul al patrulea si nu al cincilea, cum s-a publicat in marea majoritate a ziarelor. Eroarea provine din modul de calculare al setaverajului, care nu se face ca la fotbal (prin scadere), ci prin impartire. Penicilina are acelasi numar de puncte cu echipele de pe locurile 4 si 6, Universitatea Craiova si respectiv Metal 33. Setaverajul echipei noastre este, insa, mai bun decit al celorlalte doua echipe, deci Penicilina se afla in momentul de fata pe locul patru. O pozitie meritata si daca tinem cont de faptul ca jucatoarele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au invins in tur atit pe Metal 33, cit si pe craiovence. Odata cu necesara rectificare, credem ca se impun si felicitarile de rigoare pentru jucatoarele, antrenorii si conducerea Penicilinei, care a avut un sezon de toamn foarte bun. (Ion TEODOR)

Comentarii