Bebeluş mort după botez în zona Cicoarei. Părinţii beţi petreceau în jurul lui fără griji

miercuri, 15 februarie 2017, 03:01
2 MIN
 Bebeluş mort după botez în zona Cicoarei. Părinţii beţi petreceau în jurul lui fără griji

Un bebeluş de numai două luni a murit chiar în ziua în care a fost botezat. Întâmplarea tragică s-a petrecut în cursul nopţii de luni spre marţi, pe strada Cicoarei, în cartierul dezafectat organizat acolo de câţiva ani.

Potrivit primelor informaţii, bebeluşul ar fi aspirat lapte, în timp ce părinţii şi cunoscuţii care au petrecut la cumătria copilului s-au îmbătat criţă. Astfel, adulţii nu şi-au dat seama la timp că micuţul nu mai poate respira, iar când au sesizat, era deja prea târziu.

Echipajul de terapie intensivă a SMURD care a mers la locul solicitării a iniţiat manevrele de resuscitare, însă fără niciun rezultat. Medicul de pe echipaj a declarat decesul şi a anunţat IML, respectiv criminaliştii.

„Copilul de două luni a fost găsit decedat, posibil aspiraţie conţinut alimentar. În locuinţă erau cinci adulţi cu eti­lism acut, care petrecuseră cu ocazia botezului copilului“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Copilul se născuse în decembrie şi nu era cunoscut cu probleme de sănătate. În acest moment, moartea micuţului este anchetată de repre­zentanţii IPJ Iaşi.

„Sesizarea la 112 a fost făcută de un bărbat. Colegii care s-au deplasat la locul solicitării au găsit un copil decedat, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Adulţii care erau în acea locuinţă se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, şi nu au putut coopera cu poliţiştii“, a arătat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Locuinţa în care a fost găsit bebeluşul era extrem de să­ră­căcioasă, după cum au arătat autorităţile.

Comentarii