Bilanţul preşedintelui interimar de la CJ. Care este „bijuteria“ din Iaşi de care se mândreşte

miercuri, 23 decembrie 2015, 18:47
2 MIN
 Bilanţul preşedintelui interimar de la CJ. Care este „bijuteria“ din Iaşi de care se mândreşte

Procurorii DNA au stricat anul conducerii Consiliului Judeţean. Preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu, a apreciat anul care se încheie ca fiind o perioadă bună pentru instituţie.

„Nu a fost un an foarte prost pentru CJ. În afară de anumite lucruri care ne-au produs o situaţie de disconfort, încolo, proiectele începute s-au terminat în bună parte, începând cu Aeroportul, de departe cel mai important proiect al nostru şi încheind cu ambulatoriile spitalelor, de o deosebită importanţă pentru ieşeni“, a declarat Lupu.

Finalizarea reabilitării mănăstirii Golia şi refacerea picturii murale a acesteia a fost consi­derată de Lupu ca o reuşită deosebită, rezultatul fiind „o bijuterie de lucrare“.

Pe lista proiectelor finalizate pe parcursul acestui an, preşedintele interimar a inclus în primul rând cel de-al treilea terminal al Aeroportului, finalizat în august.

În cazul ambulatoriilor de spitale, cel de la Maternitatea „Cuza Vodă“, Spitalul de Pneu­mo­ftiziologie şi cel de Neurochirurgie, s-au desfăşurat în acest an lucrări de modernizare. Deşi niciunul dintre proiecte nu a fost finalizat, preşedintele CJ le-a trecut la capitolul „reuşite“.

În cazul ambulatoriilor, sunt în desfăşurare încă procedurile de achiziţie a echipamentelor medicale necesare, plenul CJ aprobând săptămâna trecută sumele necesare suportării din fondurile instituţiei a achiziţiilor care ar fi trebuit făcute pe bani europeni.

„La Spitalul de Copii s-a reuşit montarea a două lifturi absolut necesare şi s-a întocmit documentaţia necesară viitoarelor investiţii de modernizare. Aici va fi vorba de 18,5 milioane euro şi vom căuta soluţii de finanţare europeană. În drumurile judeţene s-au investit 60 de milioane de lei şi s-au pregătit documentaţiile pentru drumul Iaşi – Suceava, în lungime de 94 km. La acesta suntem siguri de finanţare, Consiliul Agenţiei de Dez­vol­tare Regională Nord-Est aprobând lucrarea, pe alocarea bugetară europeană 2014-2020. Am putea spune că pe ansamblu a fost un an bun. Preocuparea cea mai mare va fi şi pe viitor promo­varea proiectelor cu finanţare europeană“, a spus Lupu.

Comentarii