Călătoreşte pentru a se întâlni cu oameni născuţi în aceeaşi zi cu el

marți, 14 mai 2013, 14:30
2 MIN

Eşti născut pe 1 decembrie 1974? Există posibilitatea să te trezeşti cu scriitorul britanic Richard Avis la uşă!

Curiozitatea de a şti ce au făcut alţi oameni timp de aproape 40 de ani de existenţă l-a împins pe Avis să călătorească pe tot globul pământesc pentru a se întâlni cu oameni care au acceaşi zi de naştere ca şi el.

Ciudatul britanic şi-a propus să se întâlnească cu 40 de persoane de pe tot mapamondul iar impresiile să fie baza pentru volumul pe care intenţionează să-l scrie.

"Nu sunt singurul care s-a născut în acea zi. Multe familii au sărbătorit, acum 38 de ani, naşterea unui fiu. Întrebări sunt multe. Ce au acumulat în aceşti ani? Care este cea mai mare realizare a lor şi care este cea mai arzătoare dorinţă a lor? Şi-au realizat ambiţiile, sau acest lucru urmează să se întâmple? Sunt familişti, au copii, sau sunt singuratici şi rătăcitori? Cum a fost viaţa lor afectată de locul geografic în care s-au născut? Percepem vârsta similar sau acest concept este văzut diferit de locuitorii diferitelor ţări? Răspunsul la aceste întrebări este esenţa proiectului Time Twins!"

Până acum, Avis s-a întâlnit cu nouă persoane, între care un culturist din Olanda, un actor din New York, cu primarul unui oraş italian afectat de cutremure şi un scriitor irlandez. În lunile următoare el şi-a planificat să călătorească în Austria, Tailanda, Indonezia, Croaţia, Maroc, Slovenia şi Brunei pentru a întâlni oameni născuţi pe 1 decembrie 1974.

Concluzionând, Richard Avis crede că, în cele din urmă, cartea pe care o va scrie va fi o celebrare a diversităţii şi realizarilor umane.

apropo.ro

Comentarii