De Business

Punem punctul pe știi

Camera de Comerţ anunţă organizarea unui curs important pentru companii

joi, 04 august 2016, 08:38
1 MIN
 Camera de Comerţ anunţă organizarea unui curs important pentru companii

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi organizează un curs intensiv destinat calificării salariaţilor companiilor care deţin/produc deşeuri pentru calitatea de responsabil cu gestionarea acestora.

Potrivit legislaţiei în vigoare, fiecare firmă din acest sector de activitate are obligaţia de a desemna o persoană din rândul propriilor angajaţi care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor legale referitoare la deşeuri, mai ales cele periculoase. Legislaţia prevede şi amenzi pentru patronii de firme care nu instruiesc şi desemnează în această calitate unul din angajaţi.

„Cursul se va desfăşura în zilele de 15 şi 16 august în cadrul Centrului de Formare Profesională al Camerei de Comerţ din Iaşi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou şi va fi susţinut de către o persoană specializată din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, cu o vastă experienţă în domeniul gestiunii deşeurilor şi substanţelor chimice periculoase. Cursul va aborda legislaţie, organizarea actelor normative în domeniu, obligaţii legale în sarcina agenţilor economici, soluţii practice, gestionare şi trasabilitate deşeuri, raportări, sancţiuni, cuantum amenzi, evitarea sancţiunilor”, a explicat Adina Sardare, coordonatorul Centrului de Formare Profesională al Camerei de Comerţ.

Înscrierile pentru ultimele locuri ale acestei serii de curs se fac la sediul Camerei de Comerţ, la tel.: 0232.268001 sau pe site-ul www.cciasi.ro.

Comentarii