Cei care se întorc în august din concedii cu avionul vor ateriza la Bacău sau Suceava

miercuri, 22 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Cei care se întorc în august din concedii cu avionul vor ateriza la  Bacău sau Suceava

În a doua parte a lunii, aerogara ieşeană va fi complet închisă

Aeroportul ieşean se va închide la mijlocul lunii august. În perioada 15-19 august nu va fi efectuat niciun zbor pe aerogara ieşeană. Decizia a fost impusă de lucrările în curs la noua pistă. „În perioada respectivă se va lucra la realizarea joncţiunii, respectiv traversarea pistei actuale spre platforma de parcare a aeronavelor. Ulterior, lucrările vor fi continuate sub trafic“, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

Decizia de închidere a Aeroportului în intervalul 15-19 august a fost luată după consultarea Tarom, companie care efectuează majoritatea curselor de la Iaşi. Compania a avut de ales între trei perioade diferite, în iulie, august, respectiv septembrie. „Probabil au luat în calcul faptul că în august este o perioadă de concedii, iar intervalul 15-19 este de obicei momentul în care cei mai mulţi sunt deja ajunşi în destinaţia de concediu. Ca urmare, şi numărul de pasageri este mai redus“, a apreciat Bodea. Programul de vară al Aeroportului nu a fost încă anunţat. Conform programului de anul trecut însă, în perioada de închidere a aerogării ar urma să fie anulate 62 de curse tur-retur. Dintre acestea, 52 sunt operate de Tarom, pe relaţia cu Bucureştiul, Roma, Bologna, Torino şi Londra. Austrian Airlines ar urma să anuleze 8 curse pe relaţia cu Viena. Celelalte două curse care apar în programul de vară din 2013 erau curse charter pe relaţia cu Antalya, operate de Air Bucharest.
După cele cinci zile de închidere a Aeroportului, pista actuală ar urma să fie închisă definitiv, fiind înlocuită de pista elastică aflată acum în construcţie. „Primii 1.800 metri vor fi daţi în folosinţă de pe 20 august. Vechea pistă va rămâne în folosinţă doar ca o cale de rulare. În continuare, se va lucra la restul de 600 de metri ai noii piste“, a spus Bodea.
 

Comentarii