Consolidări de un milion de euro la Spitalul Militar. Licitaţia, după 28 august

joi, 16 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 Consolidări de un milion de euro la Spitalul Militar. Licitaţia, după 28 august

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat o nouă investiţie la Iaşi la doar câteva zile după lansarea proiectului de refacere a Tribunalului Militar. Autoritatea centrală va investi aproape un milion de euro în continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Copou.

„Lucrările propuse sunt de consolidare a structurii şi refuncţionalizare a spaţiilor existente ce fac parte dintr-un program de dezvoltare şi modernizare a procesului spitalicesc al instituţiei. Clădirea ce urmează a fost consolidată este corpul B din pavilionul A1, pavilion ce este împărţit în trei corpuri alipite şi îndeplinesc funcţia de spaţii medicale în cadrul Spitalului Militar Iaşi”, se arată în documentaţia de atribuire a licitaţiei.
Potrivit sursei citate, proiectul prevede şi instalarea unui lift ce poate transporta pacienţi pe targă, în contextul în care clădirea are trei etaje. „De asemenea, se propune înlocuirea tuturor finisajelor vechi cu altele noi ce corespund destinaţiei spaţiilor medicale, lărgirea uşilor de acces în saloane, înlocuirea tâmplăriei vechi interioare şi exterioare, înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire, dotarea cu noi instalaţii de curenţi slabi şi instalaţii medicale specifice”, se precizează în caietul de sarcini.
 
Investiţia prevede inclusiv lucrări de intervenţie la structura de rezistenţă a imobilului. Corpul de clădire are o suprafaţă utilă existentă de aproape 1.500 mp. „Funcţiunea predominantă a clădirii a fost aceea de cămin elevi şi se doreşte transformarea lui într-un spaţiu spitalicesc cu saloane pentru bolnavi şi cabinete medicale. Menţionăm că procesul de modernizare a fost început la Corpul C al pavilionului, corp care a fost consolidat şi modernizat, iar acesta deja a fost dat în funcţiune”, se mai arată în documentaţia tehnică.
 
Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), valoarea contractului a fost estimată la aproape 4,3 milioane lei. Finanţarea este asigurată din fonduri bugetare, iar companiile interesate pot depune oferte financiare până cel târziu pe 28 august.
 
Amintim că, la începutul acestei săptămâni, MApN a lansat o altă licitaţie pentru reluarea lucrărilor de construire a Tribunalului Militar, proiect abandonat în anul 1999 din cauza unui litigiu. Investiţia se ridică de asemenea la aproape un milion de euro, iar fondurile sunt asigurate tot de la bugetul de stat.
 

Comentarii