EXCLUSIV „Căpcăunul“, unul dintre cei mai periculoşi interlopi ieşeni, arestat

sâmbătă, 28 mai 2016, 02:00
2 MIN
 EXCLUSIV „Căpcăunul“, unul dintre cei mai periculoşi interlopi ieşeni, arestat

Autorităţile din Republica Moldova au identificat unul dintre cei mai căutaţi oameni din Iaşi, interlopul Marian Chirilă Plugaru, zis „Căpcăunul“. Acesta este, în prezent, în arest la domiciliu în Basarabia, potrivit autorităţilor române. Pe numele său judecă­torii din Iaşi au emis, anterior, un mandat de arestare în lipsă. Nu este clar până la acest moment dacă interlopul ieşean este arestat în ţara vecină deoarece ar fi cercetat şi acolo un vreun dosar penal, Plugaru având cetăţenie moldovenească. 

La Iaşi, în ultimul an, Marian Chirilă Plugaru a fost trimis în judecată în două dosare penale de crimă organizată. Unul dintre ele vizează acţiuni de contrabandă de ţigări, 35 de persoane fiind trimise deja în judecată, lider fiind chiar Plugaru. „Gruparea are în componenţă ceţăţeni români şi moldoveni, iar li­derul acesteia este un cunoscut al lumii interlope ieşene, violent, care a reuşit să imprime întregii grupări un ritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării o deosebită eficienţă, elasticitate, mobilitate în acþiune şi chiar deschidere la noi metode pentru a-şi asigura o bază stabilă de profit. De asemenea, «locotenenţii» liderului aveau misiunea de a racola lucrători de poliţie de frontieră care să le faciliteze săvârşirea faptelor de contrabandă“, au mai precizat anchetatorii DIICOT.

În septembrie 2015, Marian Chirilă Plugaru intra din nou în vizorul DIICOT fiind acuzat că ar fi constituit o reţea de trafic de persoane. Şase persoane din Afganistan, respectiv Iran, au fost descoperite atunci, înghesuite într-o maşină, în timp ce erau transportate de o grupare de traficanţi conduşi de interlopul ieşean Plugaru, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de ţigări şi dat în prezent în urmărire.

Imigranţii fuseseră racolaţi de traficanţi de pe teritoriul Republicii Moldova şi pentru a fi transportaţi în Uniunea Europeană li s-au cerut între 1.000 şi 4.000 de euro. „Asupra membrilor grupului şi în autoturisme au fost descoperite 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legătură cu cauza, precum şi diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei şi 5.000 lei Republica Moldova). Mijloacele de transport, în valoare de 9400 euro şi bu­nurile descoperite au fost ridicate în ve­derea confiscării“, au precizat autorităţile ieşene, după percheziţii.

 

Comentarii