Fetiţa de 3 ani căzută de la etaj, tot în stare gravă. S-a speriat că e singură in casă?

vineri, 24 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Fetiţa de 3 ani căzută de la etaj, tot în stare gravă. S-a speriat că e singură in casă?

Fetiţa în vârstă de doar trei ani, care miercuri seara a căzut de la etajul III al blocului în care locuia, se află internată în stare extrem de gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). În urma in­vestigaţiilor realizate, s-a stabilit că fetiţa a suferit multiple traume care îi pun viaţa în pericol, având leziuni la cap, abdomen şi mâini.

„Evoluţia în acest moment este incertă, fiind un pacient instabil hemodinamic. Copilul are traumatism cranio-cerebral sever cu fractură de bază de craniu, contuzie pulmonară, contuzie abdominală şi fracturi la membrul superior stâng. Când a ajuns la noi i s-a făcut computer tomograf, a fost consultată de un medic neurochirurg şi s-a hotărât să rămână internată la ATI. Este un caz foarte grav, însă se încearcă tot ce este este posibil“, a explicat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. De asemenea, de cazul fetiţei se ocu­pă o echipă multidisciplinară formată din chirurg pediatru, neurochirurg, ortoped, anestezist, precum şi alte cadre medicale.

Fetiţa mai are trei fraţi, însă niciunul dintre ei nu este major. În momentul producerii incidentului, părinţii copilului erau plecaţi în oraş pentru a rezolva probleme personale, fetiţa fiind lăsată în grija unui frate mai mare în vârstă de 11 ani. Aceasta dormea, iar când s-a trezit singură, a început să plângă şi, din câte se pare, a spart geamul şi a căzut în gol de la o înălţime de cel puţin nouă metri. Medicii se declară rezervaţi cu privire la cum va evolua starea fetiţei, din cauza gravităţii traumelor suferite.

Fetiţa a căzut miercuri seara, în jurul orei 17, de la etajul III, fiind găsită in­conştientă, în şoc traumatic, de către un echipaj medical al Serviciului de Am­bulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, de tip C2 cu medic care a acordat îngrijiri medicale, ulterior fiind transportată la unitatea me­dicală de profil, în comă de gradul II-III.

 

 

Comentarii