Novak Djokovic, liderul ATP, şi-a concediat antrenorul

miercuri, 27 martie 2024, 14:55
2 MIN
 Novak Djokovic, liderul ATP, şi-a concediat antrenorul

Novak Djokovic nu are parte de începutul de sezon la care s-ar fi aşteptat, iar înfrângerile din ultima perioadă nu au rămas fără urmări. Liderul ierarhiei ATP a anunţat miercuri că nu va mai fi antrenat de Goran Ivanisevic. Văzut ca mare favorit să câştige orice turneu la care participă, Nole (36 de ani) nu a impresionat până acum în sezonul 2024.

La turneul „de casă” de la Melbourne a fost învins în semifinale de Jannik Sinner (reamintim că Djokerul are 10 titluri la Australian Open), iar la Indian Wells a fost trimis acasă în turul al treilea de necunoscutul Luca Nardi (italianul se afla la acel moment pe locul 123 ATP, iar pe tabloul principal a ajuns în calitate de lucky loser).

După înfrângerea surprinzătoare de la turneul californian, Djokovic a spus că nu va juca la Miami, iar acum îi anunţă pe fanii săi despărţirea de Goran Ivanisevic. În 2024, Novak are 8 victorii, 3 înfrângeri şi nu a câştigat vreun turneu ATP.

Campion la Wimbledon în 2001, Goran Ivanisevic a fost cooptat în echipa lui Nole în 2019, după ce îi mai antrenase în carieră pe Marin Cilic (2013-2016), Tomas Berdych (2016-2017) şi Milos Raonic (2018-2019). Cu Ivanisevic în loja sa, Djokerul a câştigat turnee importante, titluri care l-au propulsat pe sârb pe primul loc în cele mai importante ierarhii.

Djokovic a triumfat alături de Ivanisevic la următoarele competiţii: Australian Open (de trei ori), Wimbledon (de trei ori), Roland Garros (de două ori), US Open (o dată), plus şapte titluri de categorie Masters (ATP 1000).

De-a lungul carierei, Djokerul a lucrat cu antrenori precum Riccardo Piatti, Nikola Pilic, Todd Martin, Mario Ancic, Andre Agassi, Boris Becker, Radek Stepanek, Marian Vajda şi Goran Ivanisevic.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii