RĂZBOI între Năstase și ieșeanul Antonesei. La mijloc, „măgarul cu svastica pe cur”

joi, 09 iunie 2016, 09:52
2 MIN
 RĂZBOI între Năstase și ieșeanul Antonesei. La mijloc, „măgarul cu svastica pe cur”

După ce ieșeanul Liviu Antonesei, profesor universitar la „Alexandru Ioan Cuza” în Iași, a postat pe blogul său un text destul de acid la adresa lui Adrian Năstase, și acesta din urmă, (fost) profesor universitar la București, a venit și replica, tot pe blog:

„Există o categorie de personaje pe care le-am detestat si le detest in continuare. Personaje actionând in subterane, roase de invidie, cu frustări , purtându-si si vărsându-si veninul peste tot, nemultumite de viata, preocupate de coterii, sterile, incapabile de a construi – chiar gresind. Se numesc pe ei insisi intelectuali, eventual „intelectualii lui Băsescu” sau intelectualii lui Soros”. Totul le miroase urât. Sunt „judecătorii societătii”, ai celorlalti, hotărând din Turnul de fildes, ce si cine este „bun pentru România” sau „curat pentru România”.

O mare parte din lumea lor este formată din gângănii, hiene, sacali, oengisti fară de tară, păsări migratoare ale lumii globalizate.  O lume formată, in realitate, din mercenari ai unor  grupuri de interese, ciugulind pe la diverse mese.

Liviu Antonesei face parte dintre ei. In ultima vreme imi propusesem să nu mai răspund membrilor acestei găsti dar am citit un fel de notită a sa si nu am rezistat tentatiei. Să mă iertati.

NOTIȚA face parte din textul: ICR spală cadavre politice?!

Ca un adevărat „intelectual”, Antonesei se pronuntă, de fapt, in legătură cu Atlasul Mării Negre, un volum superb, in română si in engleză, continând zeci de hărti vechi ale Mării Negre, volum pe care l-am coordonat, impreună cu directorul Muzeului hărtilor vechi. Volum pe care, evident, nu l-a văzut si nu l-a consultat. Inutil să precizez că atlasul are nu doar valoare culturală ci si valoare politică, in contextul actual. Ceea ce rezultă si din faptul că, la lansare, a participat si un reprezentant al MAE. Acest volum urmează Atlasului hărtilor Dunării si el va fi urmat de Hărtile Basarabiei si de Hărtile Transilvaniei.

Antonesei nu stie despre ce e vorba, nu stie ce utilitate are volumul  dar il deranjeajă că ICR si presedintele său, Radu Boroianu, nu continuă să promoveze măgari pictati cu svastica pe cur”.

nastase.wordpress.com

Comentarii