S-a sucit: Nichita îl laudă pe Adomniţei şi dă de pământ cu Chirica

joi, 17 noiembrie 2016, 02:58
3 MIN
 S-a sucit: Nichita îl laudă pe Adomniţei şi dă de pământ cu Chirica

„Se simte lipsa unui Nichita, a unui Adomniţei, oamenii marilor proiecte… Niciun proiect nou nu a fost lansat, singurele vânturate sunt uniformele vatmanilor şi caii Poliţiei Locale“, a declarat ieri candidatul PRU la parlamentare 

Fostul primar Gheorghe Nichita şi-a întors opiniile la 180°. În cadrul pre­zentării programului politic al PRU, Nichita a criticat dur activitatea actualei conduceri a primăriei, având în schimb cuvinte de laudă la adresa vechiului său adversar, liberalul Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. „Am aşteptat să treacă prima săptămână de campanie electorală, pentru a vedea ce proiecte se propun din partea marilor partide cu micii lor candidaţi. Răspunsul este zero, linişte totală. Se simte lipsa unui Nichita şi a unui Adomniţei, oa­menii marilor proiecte îndeplinite. Eu am revenit în politică, şi regret că Adom­niţei nu a candidat şi el. Niciun proiect nou nu a fost lansat la Iaşi în ultimele 18 luni. Nu proiectele pe care le-am lăsat eu, ci proiecte noi, care să arate viziunea de acum. singurele proiecte vânturate sunt uniformele pentru vatmani şi caii pentru Poliţia Locală. Adică, ce-i lipseşte chelului, tichia de mărgăritar“, a declarat Nichita.

Pliantele care vor fi împărţite ieşenilor din partea PRU cuprind o lungă listă a proiectelor demarate la Iaşi în ultimul deceniu, considerate de Nichita ca fiind realizări personale în calitate de primar. Pe lângă pasajul Eminescu, consolidarea Râpei Galbene, înlocuirea liniilor de tramvai sau asfalările din oraş, pliantul conţine şi proiecte la care Primăria a fost doar un partener secundar sau la care nu a avut nicio contribuţie. Printre realizările Primă­riei din timpul mandatelor lui Nichita sunt enumerate reabilitarea Palatului Culturii, proiect demarat în timpul guvernării li­berale din 2005-2009, reabilitarea mănăs­tirii Golia, proiect demarat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Lucian Flaişer, sau complexul Palas, investiţie privată.

În calitate de candidat la Camera Deputaţilor din partea PRU, Gheorghe Nichita a apreciat că principala investiţie necesară Iaşului este construirea auto­străzii Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ – Târ­gu Mureş, de care ar urma să beneficieze 8 milioane de moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului. Nichita a promis că va solicita, ca deputat, alocarea de fonduri pentru conectarea şoselelor de centură ale principalelor oraşe din Moldova la au­tostradă, ca şi pentru modernizarea drumurilor judeţene din apropierea acesteia.

Nichita a prezentat şi două proiecte destinate Iaşului, respectiv transformarea ora­şului într-o capitală medicală a Moldovei şi relansarea învăţământului superior prin construirea unui nou campus studenţesc modern. „Spitalul Regional de Urgenţe trebuie să fie inima medicală a Moldovei, dar el singur nu este suficient. Este necesară construirea în apropierea acestuia a unui nou cartier rezidenţial, cu cel puţin 200 de apartamente, pentru medicii rezidenţi, cu creşă, grădiniţă, sală de sport, hotel pentru aparţinătorii bolnavilor. Aşa cum Palas este un oraş în oraş, aşa poate fi şi spitalul, pe domeniul său. Acest pro­iect poate genera 3.000 de noi locuri de muncă“, a precizat Nichita. Acesta a făcut apel la ieşeni să acorde încredere PRU, apreciind că partidul pe care îl reprezintă poate aduna între 35.000 şi 40.000 de voturi în întreg judeţul.

Comentarii