Spectacolul „Titanic Vals”, sâmbătă în premieră la Ateneul Tătăraşi

marți, 10 iunie 2014, 10:52
2 MIN
 Spectacolul „Titanic Vals”, sâmbătă în premieră la Ateneul Tătăraşi

Ateneul Tătăraşi invită publicul sâmbătă, 14 iunie 2014, la ora 19.00, la premiera spectacolului de teatru „Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu, regie Mihaela Arsenescu-Werner. Al doilea spectacol va avea loc duminică, 15 iunie 2014, de la aceeaşi oră.

„Personalitatea mea artistică, performanţele şi preţuirea publicului datorează o mare reverenţă Măriei Sale Teatrul. Tentaţia regiei provine din dorinţa irepresibilă de a oferi o şansă de afirmare tinerilor actori sau aspiranţilor la acest nobil statut; în felul acesta încerc să aduc o ofrandă de recunştinţă pentru ceea ce mi-a fost dăruit…”, Mihaela Arsenescu- Werner, regizor.

„Atunci, în 1931, la Paris, mi-am pus în gînd să scriu o piesă de teatru care să se numească Titanic Vals şi a cărei acţiune să se petreacă în provincie şi, mai exact, în Cîmpulungul meu natal, fiindcă- oriunde aş fi auzit Titanic Vals şi în orice stare sufletească m-aş fi găsit- pentru mine melodia aceasta înseamnă Cîmpulungul, provincia cu oamenii ei buni şi răi, modeşti sau ridicoli, cu întîmplările ei vesele sau triste, cu dramele şi comediile ei publice sau familiale, şi mai ales cu moravurile ei cuminţi, dar, din păcate, din ce în ce mai otrăvite de politică- cucortegiile ei de farsori şi demagogi- şi de parvenitism, cu cohortele lui de imbecili, de venali şi de agramaţi.

(…)

Cît priveşte personajele- dealtminteri că în întreaga mea literatură, de la poem la roman şi de la schiţă la tragicomedie-, acestea au fost întotdeauna luate direct de la marea şi inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este şi va fi: viaţa.

(Text reprodus din programul de sală al spectacolului Teatrului Naţional Bucureşi, stagiunea 1960- 1961)”, Tudor Muşatescu.

Distribuţie: Daniel BUSUIOC – Spirache, Brânduşa ACIOBĂNIŢEI – Chiriachiţa, Alexandra BANDAC – Dacia, Bogdan MATEI – Rădulescu Nercea, Roxana CARAIMAN – Sarmisegetuza, Tiberiu ENACHE – Traian, Roxana DURNEAC – Gena, Tudor GURĂMULTĂ – Petre Dinu, Ionuţ Gânju – un vecin, Luca ŞTIRBU – Decebal, Căţelul Lex – Pufy.

Scenografie: Cătălin TÂRZIU

Preţ bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenţi, pensionari, şomeri: 10 lei

Biletele pot fi achiziţionate de la casierie. Program: L-V 09.00- 17.00 şi cu o oră înainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.

 

Comentarii