Sfaturi pentru zilele caniculare oferite de Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi

marți, 11 iulie 2017, 19:22
1 MIN
 Sfaturi pentru zilele caniculare oferite de Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi (DSP) recomandă ieşenilor să evite expunerea prelungită la soare în zilele caniculare.

În contextul zilelor cu temperaturi de peste 30 de grade, specialiştii DSP arată, într-un comunicat de presă, că expunerea la soare în intervalul orar 11.00-18.00 este de evitat şi că folosirea hainelor lejere şi a pălăriilor de soare este obligatorie.

De asemenea, în aceste zile, se recomandă consumul de lichide, între 1,5 – 2 litri, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Potrivit medicilor, se bea un pahar cu apă la fiecare 15 – 20 de minute, se consumă iaurt, fructe şi legume proaspete.

„Se recomandă să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină, cafea, ceai, cola, sau de zahăr“, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Comentarii