De Business

Punem punctul pe știi

Tinerii ieşenii pot discuta despre antreprenoriat cu reprezentanţii ambasadei SUA

marți, 15 decembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Tinerii ieşenii pot discuta despre antreprenoriat cu reprezentanţii ambasadei SUA

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) va organiza, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, o masă rotundă pe tema dezvoltării antreprenoriatului. Evenimentul va avea loc joi, 17 decembrie 2015, cu începere de la ora 14:30, la sediul Camerei de Comerţ din Copou. Cu prilejul acestei reuniuni, tinerii antreprenori ieşeni vor avea posibilitatea unui dialog direct cu reprezentaţii ambasadei, Michael P. Stewart – consilierul economic şi Soribel L. Feliz – secretar economic, în care vor face schimb de idei pe tema dezvoltării antreprenoriale: temeri, obstacole, performanţă, beneficii. 

Evenimentul este deschis tuturor tinerilor antreprenori, precum şi acelor care actualmente lucrează în companii dar doresc să devină antreprenori în viitorul apropiat. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de confirmare prealabilă. Înscrierile în vederea participării se fac pe site-ul Camerei de Comerţ, www.cciasi.ro, folosind formularul on-line. În cadrul aceluiaşi eveniment, Ambasada SUA va decerna premiul „Antreprenorul lunii”, câştigătorul fiind Ştefan Cârlescu, unul dintre fondatorii societăţii QODEMO. „Programul Antreprenorul lunii pune în evidenţă persoane şi companii care exemplifică cele mai bune atribute ale antreprenoriatului. Un antreprenor vede potenţial într-o idee nouă şi apoi face un pas îndrăzneţ, adesea riscant, folosindu-se de abilitatea şi curajul său pentru a transforma ideea în realitate.

Ambasada SUA a premiat în fiecare lună a anului 2015 câte un antreprenor de excepţie. Scopul proiectului este promovarea antreprenorilor din toate sectoarele economiei româneşti, indiferent în ce localitate îşi desfăşoară activitatea”, au transmis organizatorii. În anul 2014, Ştefan Cârlescu a fondat QODEMO prin fuziunea dintre TEVELOP, o mică firmă românească de outsourcing deţinută de el, şi DREAMUPS, un proiect de cercetare condus de Tudor Tarlev care a câştigat premiul Social European Start-up în Monaco. QODEMO are acum 8 angajaţi, iar fondatorii pun la cale extinderea companiei. „După o muncă de un an şi jumătate, alături de Tudor Tarlev, Teodor Loghin şi echipa noastră am reuşit să obţinem sprijinul fondului de investiţii DOEN prin care ne-am transformat ideea de start-up în realitate. Ne onorează acest premiu pentru care mulţumim Ambasadei SUA”, a declarat Cârlescu jurnaliştilor de la „Ziarul de Iaşi”. 

 

Comentarii