COMUNICAT DE PRESĂ

185 de ieșeni care au ieșit sâmbătă fără mască din casă au fost amendați

duminică, 07 februarie 2021, 14:31
1 MIN

Sâmbătă, pe 6 februarie, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 230 de politiști şi polițiști locali, jandarmi şi reprezentanţi ISU şi au fost verificate 155 de societăți comerciale şi controlate 19 mijloace de transport persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 210 sancţiuni contravenţionale, dintre care 185 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nepurtarea măştii de protecţie), 25 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

"Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Facem precizarea că evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt intezise. Recomandăm tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!", transmit reprezentanții IPJ Iași.

Comentarii