21 de terenuri de sport din şcoli sau licee din Iași, reabilitate de o firmă din Mureş

joi, 16 decembrie 2021, 02:56
2 MIN
 21 de terenuri de sport din şcoli sau licee din Iași, reabilitate de o firmă din Mureş

Aceeaşi firmă a prins şi contractul anterior, de reamenajare a 9 terenuri din oraş.

O firmă din Târgu Mureş va moderniza 21 de terenuri de sport de la unităţi şcolare ieşene. În acest sens, Primăria a semnat recent contractul cu Adru Solution SRL. Aceeaşi firmă şi-a adjudecat o licitaţie a municipalităţii şi în martie 2021, tot pentru amenajarea altor 9 terenuri în cadrul unui contract de circa 3,5 milioane lei. Noul contract, semnat în această lună, are o valoare de 10,3 milioane lei. Cele 21 de terenuri de sport licitate acum au o suprafaţă cuprinsă între 390 şi 1.055 mp.

Pe lista instituţiilor de învăţământ unde vor fi efectuate lucrări se numără şcoli gimnaziale („Carmen Sylva”, „George Călinescu”, „Ion Ghica”, „Ion Neculce”, „Ion Simionescu”, „Ionel Teodoreanu”, „Otilia Cazimir”, „Vasile Conta”, „Veronica Micle”, „Petru Poni” şi „Gheorghe Asachi”), colegii („Grigore Moisil”, „Vasile Adamachi”, „Vasile Lupu”, „Gheorghe Asachi”, „Gheorghe Mârzescu”) şi licee teoretice sau tehnologice („Alexandru Ioan Cuza”, „Miron Costin”, Mecatronică şi „Virgil Madgearu”).

Potrivit documentaţiei de atribuire, lucrările la toate terenurile trebuie finalizate în maximum 18 luni.

Primăria a demarat un program de amenajare de terenuri de sport după ce o analiză la nivelul instituţiei a arătat că dotările de care dispun majoritatea instituţiilor şcolare pentru practicarea sportului sunt precare.

„Din această cauză, orele de educaţie fizică ale elevilor se desfăşoară de cele mai multe ori într-un spaţiu deficitar: lipsa împrejmuirilor adecvate, suprafaţa de joc necorespunzătare ce prezintă un grad ridicat de pericol de accidentare, suprafaţa de joc marcată necorespunzător, lipsa dotărilor sportive”, a explicat Primăria necesitatea amenjării de terenuri de sport la şcoli.

În 2020, municipalitatea a cheltuit alţi 2,4 milioane lei pentru refacerea altor cinci terenuri de sport la instituţii de învăţământ.

Comentarii