A început procesul şefului de departament de la RAR Iaşi. Reţinut pentru că lua mită ca să închidă ochii la nefuncţionarea camerelor din staţiile ITP

joi, 13 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 A început procesul şefului de departament de la RAR Iaşi. Reţinut pentru că lua mită ca să închidă ochii la nefuncţionarea camerelor din staţiile ITP

La un an de la reţinerea de către procurorii DNA, procesul coordonatorului zonal al Departamentului Inspecţii Tehnice Periodice a început ieri în faţa Tribunalului. 

Dragoş Mandache este acuzat că ar fi pretins şi primit, pe parcursul a doi ani, mai multe sume de bani de la un inspector tehnic de la o staţie autorizată RAR pentru a trece cu vederea o serie de nereguli. Inspecţiile tehnice erau „efectuate” fără ca maşinile să fie prezente sau erau declaraţi ca admişi anumiţi inspectori tehnici.

Mandache ar mai fi pretins bani şi pentru a trece cu vederea nefuncţionarea camerelor video ale staţiei unde inspectorul îşi desfăşura activitatea. Oficialul RAR încasase pentru astfel de servicii 12.000 euro şi 10.000 lei.

CITESTE SI: Şeful ITP-urilor din Iaşi, reţinut pentru mită. Cum ajungeau rablele în trafic

Mandache a fost angajat în cadrul RAR în 2013. La acea dată, numirea a provocat controverse, întrucât tânărul fusese consilier personal al preşedintelui de atunci al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, pe când acesta fusese parlamentar.

Poziţia îi asigurase în 2012 şi numirea la şefia Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Din 2017, Mandache conducea Departamentul ITP al RAR. 

Comentarii