A murit bebelușul care a făcut stop cardio-respirator după slujba de botez

luni, 01 februarie 2021, 09:28
2 MIN
 A murit bebelușul care a făcut stop cardio-respirator după slujba de botez

Bebelușul în vârstă de o lună și jumătate care a făcut stop cardio-respirator duminică, în timp ce era botezat la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, din municipiul Suceava, a murit, din păcate, în dimineața zilei de luni, în jur de ora 6.00, la secția ATI, unde fusese intubat și ventilat mecanic.

Din primele informații, la botez copilul ar fi fost scufundat complet în apă și ar fi înghițit o cantitate de lichid.

Inițial, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar în noile condiții fapta va fi încadrată la ucidere din culpă. Cercetările sunt în primă fază in rem, însă urmează a se îndrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Protopopul a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Comentarii