A primit Simona Halep un verdict favorabil în scandalul de dopaj?

sâmbătă, 22 iulie 2023, 07:41
1 MIN
 A primit Simona Halep un verdict favorabil în scandalul de dopaj?

Freelancerul Daniel Radu anunţă că Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) a primit un verdict favorabil din partea tribunalului independent, Sports Resolutions, scrie sport.ro. Şansele ca aceasta să fi primit acest verdict favorabil au crescut semnificativ după ce a fost inclusă în lista preliminară a jucătoarelor înscrise la US Open 2023.

Conform regulamentului WTA, o jucătoare care este suspendată provizoriu din circuit nu poate fi înscrisă automat la competiţii. Cu toate acestea, în cazul Simonei Halep, se pare că suspendarea provizorie i-a fost ridicată definitiv, ceea ce i-a permis să fie înscrisă la US Open 2023.

Este important de menţionat că Simona Halep nu a fost prezentă pe listele de participare ale turneelor de la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, din cauza suspendării provizorii sau a unei perioade de ineligibilitate. Cu toate acestea, datorită deciziei favorabile a tribunalului independent Sports Resolutions, ea este acum eligibilă să participe la US Open. Conform regulilor de integritate ale WTA, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie nu poate fi înscrisă automat la turnee WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam care au loc în perioada respectivă.

Comentarii