Agenți de la Secret Service au descins în mai multe județe din România

sâmbătă, 09 februarie 2019, 10:19
1 MIN
 Agenți de la Secret Service au descins în mai multe județe din România

Aproape 100 de poliţişti şi agenţi Secret Service au făcut 27 de percheziţii în Bucureşti şi în nouă judeţe într-un dosar în care un grup de români a înşelat cetăţeni americani prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, prejudiciul fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari. În premieră pentru autorităţile de aplicare a legii din România, au fost indisponibilizate criptomenede RIPPLE şi BITCOIN, cu valoare aproximativă de 5.000 de dolari.

Prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, membrii grupului ar fi postat anunţuri cu marfă care, în realitate, nu exista, convingând victimele să trimită bani pentru bunurile comandate (inexistente).

În urma solicitării primite de la autorităţile competente din Statele Unite ale Americii, aproape 100 de poliţişti din strucuturile de combatere a criminalităţii organizate din  Bucureşti, Craiova, Cluj, Ploieşti, Piteşti, Olt, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au făcut  27 de percheziţii la domiciliile şi reşedintele persoanelor vizate. La percheziţii au participat şi agenţi ai Secret Service.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii