Avocatul Marius Striblea vizează şefia Uniunii Naţionale a Barourilor din România

luni, 19 septembrie 2022, 11:09
3 MIN
 Avocatul Marius Striblea vizează şefia Uniunii Naţionale a Barourilor din România

Marius Striblea, fost decan al Baroului de Avocaţi din Iaşi, anunţă într-o postare pe Facebook că ia în considerare posibilitatea de a candida la şefia Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscând bine problemele noastre, am luptat în orice circumstanţe pentru imaginea şi forţa profesiei, am gestionat cu mare chibzuinţă banii avocaţilor, am apărat întotdeauna colegii şi avocatura, inclusiv în faţa celor mai înalte foruri din sistemul justiţiei, am acţionat de fiecare dată cu gândul la viitorul nostru”, afirmă el într-un mesaj în care spune că urmează să ia o decizie definitivă în viitorul apropiat. Daca va fi ales, va fi primul presedinte din provincie care ar conduce Uniunea. Redăm mai jos postarea integrală:

“19.09.1997 – 19.09.2022 – 25 DE ANI DE AVOCATURĂ!

Sunt fericit şi mândru pentru că astăzi am împlinit 25 de ani în avocatură!

Am devenit Avocat în Baroul Iaşi la 19 septembrie 1997, imediat după terminarea Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi.

Am fost stagiar, am intrat în cauzele îndrumătorului, dar am luat şi oficii. Cu timpul, am devenit colaborator şi apoi asociat al Maestrului meu.

La 4 ianuarie 2002 mi-am deschis propriul cabinet, având la rândul meu stagiari.

La 11 mai 2011, la 36 de ani, am fost ales Decan al Baroului Iaşi, cel mai tânăr dintre toţi cei ce au ocupat această poziţie. Am deţinut funcţia pentru durata maximă legală de două mandate, între anii 2011 şi 2019. Ulterior, am fost desemnat “Decan de Onoare” al aceluiaşi barou.

Din 2019 şi până în prezent sunt Vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

De-a lungul carierei, mi-am continuat formarea profesională (master şi doctorat în ştiinţe juridice în 1998, respectiv în 2014), am avut privilegiul de a contribui la formarea a zeci de generaţii de studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi şi de a apăra mii de oameni din toate categoriile socio-profesionale.

Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscând bine problemele noastre, am luptat în orice circumstanţe pentru imaginea şi forţa profesiei, am gestionat cu mare chibzuinţă banii avocaţilor, am apărat întotdeauna colegii şi avocatura, inclusiv în faţa celor mai înalte foruri din sistemul justiţiei, am acţionat de fiecare dată cu gândul la viitorul nostru.

În acest moment jubiliar al carierei mele, plecând de la discuţiile purtate cu mulţi colegi şi profesionişti ai dreptului, cu modestie, onestitate şi maturitate, deplin responsabil, vă împărtăşesc că mă gândesc serios la eventualitatea unei candidaturi la preşedinţia Uniunii.

Întrucât un astfel de demers nu va tolera interesele ce se opun ca profesia de avocat să fie real şi unanim respectată, el va necesita susţinerea deschisă a colegilor.

Voi lua o decizie la momentul potrivit.

Şi pentru că lucrurile din breasla noastră nu trebuie să rămână aşa cum sunt, acţionând curajos împreună, am putea reda strălucirea avocaturii româneşti. Ştiu că inimile tuturor vibrează pentru profesie, aşa cum face şi a mea. Nici nu s-ar putea altfel, deoarece nimic nu poate învinge sufletul unui avocat autentic!

Dintotdeauna Avocat! (D.A.)”

Comentarii