Azilul fără canalizare din Voluntari funcționa în casa unuia dintre fondatorii Scorseze Security, companie de pază care a primit zeci de contracte publice

miercuri, 12 iulie 2023, 08:58
2 MIN
 Azilul fără canalizare din Voluntari funcționa în casa unuia dintre fondatorii Scorseze Security, companie de pază care a primit zeci de contracte publice

Azilul fără canalizare, în casa Scorseze. Unul din centrele rezidențiale pentru bătrâni din Voluntari a funcționat ani de zile fără să fie conectat la canalizare. Iar apa cu dejecții rezultată din activitățile azilului era pur și simplu evacuată în stradă.

Tupeu: au dat în judecată vecinii

Mirosul insuportabil al dejecțiilor aruncate la canalul colector din stradă au alertat câțiva vecini ai imobilului. Aceștia s-au adresat instanței, după cum arată Silviu Munteanu, avocatul lor: „am formulat o acțiune împotriva proprietarului imobilului, a Euroapavol și a Asociației, pentru ca instanța să oblige proprietarul să se racordeze la rețeaua publică de canalizare, iar Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz să își înceteze activitatea.

Cu toate acestea, în luna martie a acestui an, Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva clienților mei pentru ca aceștia din urmă să fie obligați să plătească Asociației daune morale în cuantum de 3000 de EURO. Din punctul de vedere al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz vecinii au comis un abuz de drept prin aceea că au făcut sesizări la instituțiile abilitate să ia măsuri.”.

Azilul fără canalizare, în casa Scorseze

Defapt.ro a scris, în exclusivitate, despre acest proces și despre lipsa legăturii la canalizare a imobilului.

Practic, acest proces demonstrează încă o dată că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, știa de existența acestor azile: Euro Apavol este o companie deținută majoritar de Consiliul Local Voluntari.

Dar Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz nu este proprietarul imobilului. Potrivit portalului instanțelor de judecată, proprietarul clădirii este Mircea Florentin Bageac. Acesta și Lucian Nicolae Mursez au fost fondatorii companiei Scorseze Security Internațional, una dintre firmele abonate la contractele publice în trecutul apropiat.

De exemplu, în perioada 2007 -2015, firma de pază Scorseze a obținut 78 de contracte publice, în valoare de 72,3 milioane euro.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii