Băsescu: Nu suntem pașalâc turcesc. România trebuie să respingă extrădarea jurnalistui turc

joi, 06 decembrie 2018, 15:11
1 MIN
 Băsescu: Nu suntem pașalâc turcesc. România trebuie să respingă extrădarea jurnalistui turc

Fostul președinte Traian Băsescu susține că autoritățile române trebuie să respingă cererea de extrădare jurnalistului turc Kamil Demirkaya, susținând că acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia și viața sa va fi în pericol.

„Nu suntem paşalâc turcesc, ci buni prieteni şi parteneri egali ai Turciei. Autorităţile din Turcia au cerut extrădarea ziaristului Kamil Demirkaya pentru opiniile criticele exprimate prin presă, la adresa puterii de la Ankara. În mod cert, acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia, nu-i vor fi respectate drepturile iar viaţa jurnalistului va fi în pericol. România trebuie să se comporte ca un stat membru al Uniunii European, în care valori precum dreptul la liberă exprimare este respectat şi să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya. Sper că instituţiile Statului Român nu vor acţiona ca pe vremea când eram paşalâc turcesc”, a scris Băsescu pe Facebook.

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya se opune extrădării cerute de Ankara și cere azil politic în România, el declarând la Curtea de Apel București că nu are încredere în justiția din Turcia, întrucât acolo se folosește tortura împotriva celor incarcerați și că mulți colegi de la Zaman au fost au fost trimiși la închisoare.

Curtea de Apel București a amânat pentru 14 decembrie procesul privind cererea de extrădare formulată de autoritățile turce pe numele lui Kamil Demirkaya.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii