Botoşani: Bărbat amendat după ce şi-a abandonat câinele într-o parcare

joi, 01 februarie 2024, 16:22
1 MIN
 Botoşani: Bărbat amendat după ce şi-a abandonat câinele într-o parcare

Un bărbat din judeţul Botoşani a fost amendat de poliţişti, după ce a abandonat un câine într-o parcare de pe raza oraşului Darabani, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, animalul a fost ascuns într-un sac de plastic şi transportat cu un autoturism până în parcarea în care a fost abandonat. Imaginile au fost suprinse de camerele de supraveghere, iar identificarea bărbatului a fost doar o formalitate.

"Poliţiştii din cadrul Biroului pentru protecţia animalelor au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, din Darabani, a abandonat un câine, în zona unei parcări din oraşul Darabani. Acesta a adus animalul, de talie mică, într-un sac, apoi l-a lăsat în locul respectiv. În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea bărbatului, iar faţă de acesta a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia animalelor, a afirmat Nenişcu.

Poliţiştii reamintesc faptul că stăpânii animalelor au obligaţia de a steriliza şi microcipa câinii din rasa comună şi metişii, precum şi obligaţia de a le asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, îngrijire, atenţie şi asistenţă medicală. Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţii şi se pedepsesc cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei. AGERPRES

Comentarii