Campania de prevenire a sclaviei, lansată de ministrul Natalia Intotero la Iaşi

miercuri, 19 septembrie 2018, 01:57
2 MIN
 Campania de prevenire a sclaviei, lansată de ministrul Natalia Intotero la Iaşi

Ea este ministru al românilor de pretutindeni în guvernul Dăncilă, şi a lansat la Iaşi campania de prevenire împotriva sclaviei şi traficului de persoane.

„«Informare acasă! Siguranţă în lume!» este o campanie de prevenţie pentru cetăţenii care doresc să călătorească, să studieze sau să muncească în afara graniţelor. Prevenţia se referă la fenomenele tot mai extinse, din păcate, precum sclavia modernă şi traficul de persoane“, a declarat, ieri, la Iaşi, ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Intotero.

În cadrul campaniei naţionale desfăşurate de ministerul pe care îl conduce, Natalia Intotero s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţ.

„Nu îi încurajăm pe cetăţenii români să plece la muncă în afara graniţelor, dar nici nu-i putem opri“, a spus ea.

Informaţiile privind locurile de muncă garantate de statul români, ca şi cele despre pericolele la care se expun atunci când aleg o ofertă de muncă printr-o firmă (care poate să nu existe, nu oferă garanţii sau nu respectă clauzele promise la recrutarea în România), ar urma să fie transmise mai departe, mai ales în comunităţile rurale, de către reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale – puţini la număr – veniţi ieri la întâlnirea cu ministrul.

De altfel, perioada derulării campaniei coincide cu cea a strângerii recoltei în ţările europene, când se înregistrează cele mai multe cazuri de sclavie modernă, a explicat ministrul. Intotero a subliniat că, indiferent de situaţie, „statul român nu-şi abandonează cetăţenii“.

De altfel, solicitări de sprijin vin zilnic la minister, a adăugat ea, precizând că cel mai des întâlnită cerere de ajutor e repatrierea celor care decedează în străinătate în timp ce lucrează „la negru“.

Comentarii