Capii bisericilor ortodoxe, val de atacuri împotriva patriarhului Kiril al Moscovei

joi, 07 aprilie 2022, 16:43
2 MIN
 Capii bisericilor ortodoxe, val de atacuri împotriva patriarhului Kiril al Moscovei

Capii bisericilor ortodoxe din întreaga lume au lansat un val de atacuri împotriva patriarhului Kiril al Moscovei, care susține invazia rusă în Ucraina. Însă patriarhul Kiril a fost mereu un susținător fidel al lui Putin, iar zilele trecute i-a binecuvântat pe militarii ruși și le-a cerut să fie pregătiți să-și apere țara.

„Fac un apel direct către Patriarhul Moscovei, Kiril: Amintește-ți de promisiunile pe care le-ai făcut înaintea lui Dumnezeu, ca episcop și patriarh. Vei răspunde în fața Celui Atotputernic.

Pentru numele lui Hristos, trezește-te și condamnă acest rău. Folosește-ți influența pentru a promova pacea. Fă tot posibilul pentru a pune capăt acestui război. Mă rog ca smerenia și înțelepciunea de la Dumnezeu să te călăuzească”, a spus, la 4 aprilie, arhiepiscopul Finlandei, Leo, potrivit defapt.ro.

„Aș spune că tăcerea Patriarhului Moscovei este revoltătoare. Eu cred că vede realitatea, dar s-ar putea să nu fie liber să vorbească și să spună ceea ce crede”, a arătat  mitropolitul Emmanuel al Calcedoniei, la 6 aprilie.

„Cu respect facem un apel la Preasfințitul Patriarh Kiril al Moscovei să medieze, pentru ca războiul dintre popoarele ortodoxe să se încheie.

Până nu demult, Prea Sfinția Sa s-a grăbit să trimită mesaje de simpatie conducătorilor și popoarelor cu ocazia dezastrelor naturale, catastrofelor, conflictelor militare și a altor probleme, dar acum rămâne provocator de tăcut în fața acestei tragedii care ne-a zdruncinat întregul. planetă.

Viețile liderilor sunt judecate în istorie și cu siguranță nu vom fi judecați doar pentru ceea ce am făcut, ci și pentru ceea ce am fi putut face și nu am făcut”, se arată într-un apel al Bisericii Ortodoxe din Australia.

Patriarhul ecumenic Bartolomeu a condamnat deja, în termeni duri, invadarea Ucrainei.

În plus, Biserica Georgiei se pregătește să recunoască autocefalia bisericii independente din Ucraina.

Însă, la 4 aprilie, patriarhul Kiril a binecuvântat forțele armate rusești și le-a spus că trebuie să-și apere țara.

Comentarii