Cât câştigă un şofer de taxi, Uber sau Bolt

marți, 16 ianuarie 2024, 12:25
1 MIN
 Cât câştigă un şofer de taxi, Uber sau Bolt

Pe străzile din România, mai ales în marile oraşe, sunt tot mai multe maşini de taxi, Uber sau Bolt, semn că oamenii preferă astfel de mijloc de transport şi astfel este avantajos pentru cei care practică această meserie. Mulţi români ajung să fie şoferi de taxi, Uber sau Bolt, pentru a-şi rotunji veniturile. Alţii au făcut din aceasta o meserie cu normă întreagă, semn că se poate câştiga decent din această practică. 

În Bucureşti, taximetriştii pot ajunge la sume de 6.000 de lei net pe lună, fără bacşiş, conform anunţurilor de angajare postate pe mai multe platforme de recrutare. Un taximetrist poate câştiga, doar din curse, chiar şi 300 de lei pe zi, fără a lua în calcul bacşişul. 5.000 – 6.000 de lei/ lunar câştigă şi şoferii de Bolt sau Uber cu atestat de transport persoane. Însă aceste sume depind de timpul efectiv pe care şoferii îl aleg să stea la volan.

Veniturile şoferilor de taxi pot varia în funcţie de orele petrecute la muncă şi de perioada anului. Cel mai profitabil interval al unei zile pentru un taximetrist este între orele 06:00 şi 09:00, iar cel mai slab între 11:00 şi 15:00.

În perioada sărbătorilor sau a evenimentelor importante din oraş, cum ar fi festivalurile sau meciurile de fotbal, taximetriştii pot câştiga mai mult decât de obicei. Un şofer de taxi din Germania câştigă 2.560 – 2.600 de euro de euro pe lună. La fel şi în Spania. Iar în Italia, un şofer de taxi câştigă aproximativ 1.800 de euro pe lună. Aceleaşi sume le poate câştiga şi în Portugalia , în Slovenia sau Grecia.

SURSA: newsweek.ro

 

 

Comentarii