Cătălin Cherecheş, primarul fugar din Baia Mare, s-ar afla pe o insulă din Italia împreună cu soţia şi mama sa

luni, 27 noiembrie 2023, 14:51
1 MIN
 Cătălin Cherecheş, primarul fugar din Baia Mare, s-ar afla pe o insulă din Italia împreună cu soţia şi mama sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a fugit din ţară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, s-ar afla pe o insulă din Italia, împreună cu mama şi cu soţia sa, potrivit unor surse Digi24.

Reamintim că Cherecheş a reuşit să iasă din ţară folosind la frontieră documentele de identitate ale unei rude. Cătălin Cherecheş s-ar afla pe o insulă din Italia, împreună cu mama şi cu soţia sa, spun surse Digi24. Ei ar fi pe insula Pantelleria, aflată la 100 de kilometri sud-vest de Sicilia, aproape de coasta Tunisiei. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Instanţa a dispus, de asemenea, majorarea perioadei în care nu mai poate ocupa funcţii publice de la 4 la 5 ani.

Cititi si: Cătălin Cherecheș și-a pregătit plecarea din țară de ani de zile: a cărat sute de mii de euro cu sacoșa în Germania, împreună cu mama sa. Sume imense deținea și într-un seif din Baia Mare

De asemenea, magistraţii au menţinut sechestrul pe bunurile edilului. Potrivit deciziei instanţei, din durata pedepsei de 5 ani lui Cherecheş ar urma să îi fie scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în 2016. În completul de judecată s-a aflat judecătoarea căreia socrii lui Cherecheş au încercat să îi dea mită 50.000 de euro pentru o pedeapsă mai blândă, conform DNA.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii