Cei șapte zimbri aduși în Munții Țarcu din Germania par să se fi acomodat

vineri, 21 iunie 2019, 14:47
2 MIN
 Cei șapte zimbri aduși în Munții Țarcu din Germania par să se fi acomodat

După 21 de ore pe drum din Wisentgehege Springe, 7 zimbri se bucură de natura bogată din Măgura Zimbrilor, în Munții Țarcu, în vecinătatea comunei Armeniș. Pe 20 iunie a sosit un nou transport de zimbri în zona sitului Natua 2000, Munții Țarcu, prin inițiativa WWF România, Rewilding Europe și a partenerilor locali, printre care și primaria comunei Armeniș împreună cu Asociația Măgura Zimbrilor Armeniș.

Grupul de zimbri nou-sosiți, care cuprinde cinci femele (trei de la rezervația Springe, două din Edertal-Hemfurth) și doi masculi (din rezervațiile Neumünster și Cuxhaven), au călătorit la aproximativ 1500 kilometri de rezervația Wisentgehege din orașul nemțesc Springe. Înainte de translocarea lor, animalele au petrecut șase luni împreună în rezervație, permițându-le să formeze legături care să contribuie la aclimatizarea în noua lor casă.

În ciuda călătoriei, care a durat 21 de ore, toți zimbrii au fost catalogați ca fiind sănătoși la sosire de către medicul veterinar.

Primul mascul Curt II a fost cam reticent și, după două ore de încercări timide de a ieși din camion, managerul de proiect a decis tranchilizarea și mutarea lui în țarc pentru a nu prelungi stresula supra lui și celorlalte exemplare.

Ceilalți șase zimbri au ieșit rapid și l-au așteptat pe Curt II să își revină, după care au păscut în liniște și s-au aventurat să își exploreze noua casă.

După ce își vor petrece primele 21 de zile într-un țarc de aclimatizare, aceștia vor fi verificați din nou, înainte de a le fi permis accesul într-o zonă împrejmuită de 160 de hectare. Aici vor putea să se adapteze la mediul mai sălbatic și să învețe să supraviețuiască fără ajutor uman.

Aflați amănunte de pe wwf.ro și Facebook.

Comentarii