Chirica laudă bicicletele, bicicliştii ieşeni constată anomaliile: „Avem prima pistă de biciclete acoperită şi decorată cu flori proaspete”

duminică, 23 aprilie 2023, 10:46
1 MIN
 Chirica laudă bicicletele, bicicliştii ieşeni constată anomaliile: „Avem prima pistă de biciclete acoperită şi decorată cu flori proaspete”

“Facem eforturi pentru a vă sprjini să folosiți mijloacele alternative și ecologice de transport, în special bicicleta, în paralel cu transportul public, pentru a contribui la descongestionarea traficului rutier și la reducerea poluării!”, a scris primarul Mihai Chirica pe Facebook sâmbătă dimineaţa.

Realitatea din oraş îl contrazice însă flagrant. În unele zone din Iaşi, diverse tarabe şi afaceri de stradă s-au extins, cu voia sau cu “ochii închişi” ai Primăriei, peste pistele de biciclete.

“La Iaşi, în zona Nicolina, avem prima pistă de biciclete cu acoperiş şi decoraţiuni cu flori proaspete (sic!). Am demarat demersurile pentru a afla când și în ce condiții a fost emis avizul pentru construcția și extinderea afacerii pe trotuar și pe deasupra pistei de biciclete! Aceeași situație o întâlnim în zonele Podu Roș și Păcurari. Luăm în calcul că aceste extinderi să fi fost realizate în condițiile legii și tocmai din acest motiv ne-am adresat Primăriei Municipiului Iași pentru a afla care este cadrul legal care a facilitat aceste dezvoltări urbane”, se arată pe pagina de Facebook – Iaşi, oraş al bicicletelor.

Comentarii