Cine este managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: Stela Halichidis a obținut funcția acum 12 ani, când spitalul se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre

vineri, 01 octombrie 2021, 14:12
2 MIN
 Cine este managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: Stela Halichidis a obținut funcția acum 12 ani, când spitalul se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a avut loc un incendiu devastator vineri, soldat cu moartea a nouă pacienți care erau internați la ATI, este condus de managerul Stela Halichidis din iunie 2009. Aceasta a obținut funcția pe vremea când instituția medicală se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre, potrivit g4media..

Pe plan local, managerul SBIC s-a remarcat prin comunicarea deficitară cu jurnaliștii și prin lipsa declarațiilor în momente cheie. La un moment dat, Stela Halichidis figura pe site-ul spitalului și manager, și purtător de cuvânt al instituției, dar refuza să facă declarații la solicitarea jurnaliștilor.

Și după incendiul de vineri, Stela Halichidis a evitat să facă declarații, invocând faptul că ”îi este rău” și spunând presei: ”Ce, vreți să mor aici?”.

Managerul a intrat în atenția presei în aprilie 2020, în plină pandemie COVID-19, atunci când Primăria Constanța și Spitalul de Boli Infecțioase au mers în instanță pentru a cere înapoi o clădire a spitalului, pentru a-și mări capacitatea de tratare a bolnavilor de coronavirus.

În anul 2011, Spitalul de Boli Infecțioase condus de Stela Halichidis  a încheiat un contract cu o societate care avea cifră de afaceri zero și căreia i-a cedat o clădire și un teren pe care firma privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul, transmite Info Sud-Est. Contractul, semnat pe 15 ani, a fost încheiat fără licitație și fără o decizie a Consiliului Local sau a Consiliului de Administrație al spitalului.

Firma cu care spitalul s-a asociat nu plătește chirie instituției, dar îi direcționează 15% din profit. Până acum, în schimbul clădirii de 821 de mp și a terenului de 470 de metri, spitalul a primit, în medie, 700 de euro lunar. Societatea, care înregistra pierderi, a început să facă profit după ce s-a asociat cu spitalul.

Managerul spitalului, Stela Halichidis, n-a dat declarații nici pe acest subiect și a refuzat să răspundă întrebărilor G4Media și Info Sud-Est.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța s-a asociat în 2011 cu o firmă care avea pierderi și cifră de afaceri zero/ Contractul a fost încheiat fără licitație, pe 15 ani. Acum, spitalul are nevoie de spațiul cedat pentru pacienții bolnavi de coronavirus. 
Halichidis a absolvit UMF ”Carol Davila” în 1993 și a devenit medic primar în Boli Infecțioase în anul 2004. A fost director adjunct medical al SBIC în perioada 2004-2009, iar ulterior a fost aleasă managerul spitalului, funcție pe care o deține de 12 ani.

Comentarii