Competiţie inedită de caligrafie la Iaşi. Cum vă înscrieți la concurs

marți, 16 octombrie 2018, 01:57
2 MIN
 Competiţie inedită de caligrafie la Iaşi. Cum vă înscrieți la concurs

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi îşi propune să încurajeze scrisul de mână prin intermediul proiectul educaţional „Caligrafii tematice”, o competiţie care se va desfăşura în două etape.

Astfel, prima etapă a proiectului constă într-un concurs de caligrafie, pe trei secţiuni, în funcţie de vârsta participanţilor. Secţiunea I este destinată celor cu vârsta între 10 şi19 ani, secţiunea a II-a este dedicată celor cu vârsta între 20 şi 40 de ani, iar secţiunea a III-a celor peste 41 de ani. Provocarea concursului constă în copierea caligrafică, pe foi A3, A4 sau A5, liniate sau veline, pe o singură parte, a unor fragmente, la alegere, din bibliografia dată. Lucrarea, de minimum o foaie, trebuie expediată sau depusă la secretariatul instituţiei, în plic, la adresa: Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, strada Vasile Pogor nr. 4, cod poştal 700110, cu menţiunile „Pentru Concursul Caligrafii tematice“ şi secţiunea sau categoria de vârstă.

Depunerea poate fi făcută până pe data de 16 noiembrie 2018 (data poştei). În plicul cu lucrarea se vor trimite datele personale ale autorului caligrafiei (numele, prenumele, vârsta, localitatea şi adresa de domiciliu, numărul de telefon, instituţia de învăţământ şi profesorul îndrumător dacă este cazul) şi datele despre volumul din care s-a făcut copierea caligrafică (titlul, editura, anul apariţiei, pagina/paginile unde apare textul lucrării trimise la concurs). Lucrările trimise nu vor fi returnate.

Concurenţii vor avea de ales din mai multe titluri de Mihail Sadoveanu, în număr de opt, care au ca tematică războiul. Astfel, participanţii pot alege un fragment din „Amintirile căprarului Gheorghiţă“, „Povestiri din război“, „44 de zile în Bulgaria“, „File sângerate“, „Strada Lăpuşneanu“, „Cocostârcul albastru“, „Frunze-n furtună“ sau „Trenul fantomă“.

Se vor acorda premiul I, II, III şi menţiuni pentru fiecare secţiune, lucrările câştigătoare urmând să fie alese de către un juriu format din specialişti ai Muzeului. Premierea va avea loc duminică, 2 decembrie, la Muzeul „Mihail Sadoveanu“. De asemenea, lucrările declarate câştigătoare la concurs vor fi înrămate şi vor constitui o expoziţie ce va putea fi vizitată la Muzeul „Sadoveanu“.

Comentarii