Concursul de directori, proba scrisă: 31 de candidaţi din 100 au picat

sâmbătă, 19 februarie 2022, 02:57
1 MIN
 Concursul de directori, proba scrisă: 31 de candidaţi din 100 au picat

Doar 69 de candidaţi dintre cei 100 prezenţi au promovat proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct din şcolile din judeţ, testare care a avut loc ieri la Colegiul Agricol „Vasile Adamachi” din Copou. Dintre cei 104 candidaţi înscrişi, 3 nu s-au prezentat, iar un candidat a solicitat să susţină proba în sesiunea specială, pe 4 martie, fiind infectat Covid.

Inspectoratul Şcolar a afişat ieri după-amiază, la câteva ore după susţinerea probei, rezultatele concursului: 31 de candidaţi au fost respinşi, adică au avut note mai mici de 7. Practic, în cursa pentru cele 98 de posturi de director disponibile au mai rămas în prezent 70 de cadre didactice, fiind vorba şi de candidatul care urmează să susţină proba pe 4 martie.

Profesorii nemulţumiţi de nota obţinută pot depune contestaţii la registratura ISJ în cel mult 48 de ore de la data şi ora afişării rezultatelor. La proba de interviu vor participa doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.

În perioada 4-8 martie se înregistrează opţiunile candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, se depun documentele pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare. Comisiile de interviu se vor constitui în perioada 9 – 10 martie, iar pe 14 va fi publicat graficul de desfăşurare a acestora. Proba de interviu va avea loc în perioada 16 – 25 martie. Pe 30 martie, candidaţii admişi pentru mai multe funcţii îşi vor exprima opţiunile, iar pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire, cu intrare în vigoare de pe 18 aprilie.

Comentarii